També estem a les xarxes socials

Propostes presentades

Fem un recull ací de les mocions i precs presentades als Plenaris Municipals i algunes de les propostes fetes al govern durant aquesta legislatura.

Maig 2024

– PREC RESPECTE DE L’ÚS DE L’ESPAI DE LA CASA CONSISTORIAL PER A LA COL·LOCACIÓ DE RETRATS DELS ALCALDES DE LA CIUTAT
Es va demanar que al lloc reservat a la Casa Consistorial per als antics alcaldes d’Alcoi sols s’exposen els retrats dels alcaldes escollits democràticament. En aquest sentit s’haurien de retirar els retrats d’alcaldes imposats per la dictadura franquista.

També es va demanar que es realitzara un retrat de l’alcalde de la II República Evarist Botella Asensi i s’incloga en aquest espai.
Document complet del prec
🔶 Acceptat parcialment – El govern comunica que ho han de meditar per a no “ferir sensibilitats” i vore si hi ha més alcaldes que puguen entrar en esta demanda.
Notícia relacionada: Guanyar Alcoi demana un espai públic a Guillem Agulló i la retirada dels quadres dels alcaldes de l’època Franquista
– PREC PER A DEDICAR UN CARRER O PLAÇA A GUILLEM AGULLÓ
Es va demanar que li dedique un espai públic, siga un carrer o una plaça, al jove antifeixista Guillem Agulló per a commemorar la seua figura com a símbol de la lluita antifeixista i contra els delictes d’odi.

Es va proposar la plaça ubicada al Carrer Sant Vicent Ferrer, 13. A més es demana que a la placa figure el text “Ni Oblit, ni perdó”.
Document complet del prec
🔶 Acceptat parcialment – El govern comunica que l’afegiran a la llista de carrers pendents de dedicar.
Notícia relacionada: Guanyar Alcoi demana un espai públic a Guillem Agulló i la retirada dels quadres dels alcaldes de l’època Franquista
– PREC PER A CONCEDIR-LI UN ESPAI DE RECONEIXEMENT A ISABEL CLARA-SIMÓ
Es va demanar que es cree una comissió a fi de consensuar el millor lloc on fer el merescut reconeixement a l’escriptora Isabel Clara-Simó. A més, s’haurà de treballar aquesta proposta a curt termini.

També es va demanar que al carrer o espai públic que es decidisca, es col·loque un element escultòric amb la figura d’Isabel Clara Simó.
Document complet del prec
🔶 Acceptat parcialment – El govern comunica que se li dedicarà un carrer al 2025 per a commemorar el 5é aniversari de la seua mort.
Notícia relacionada: Guanyar Alcoi demana un espai públic de reconeixement a l’escriptora Isabel Clara-Simó

Abril 2024

– PREC PER UNES ACTIVITATS PER A JOVES ALS BARRIS CENTRES JUVENILS
Es va demanar que la Regidoria de Joventut es treballe junt als diferents centres socials dels barris per portar aquestes activitats per als joves i així fomentar l’associacionisme juvenil. A més vam sol·licitar que es dote de personal capacitat perquè es dugen a terme aquestes activitats així com aquestes siguen consensuades i treballades pels propis usuaris.
Document complet del prec
Acceptat pel Govern
Notícia relacionada: Guanyar Alcoi demana que es promoga l’associacionisme juvenil als barris
– PREC PER LA NECESSITAT D’UNA MAJOR OFERTA D’ATENCIÓ I CURA PER ALS MAJORS
Davant la manca de places públiques en centres de dia i residències per a majors es va demanar que l’Ajuntament oferisca a la Generalitat Valenciana sòl per a la construcció de centres públics d’atenció a la gent gran. A més, també vam demanar perquè es dote aquests centres dels recursos econòmics necessaris per a la construció d’aquests centres i que la seua gestió siga pública.
Document complet del prec
Acceptat pel Govern
Notícia relacionada: Guanyar Alcoi demana una major oferta pública d’atenció i cura per als majors
– ESMENA A LA TOTALITAT DE LA CARRERA PROFESSIONAL HORITZONTAL
Després de molts desacords a les meses de negociació el govern va trencar les negociacions amb els sindicats i va presentat unilateralment a plenari una proposta de reglament a pesar que va ser rebutjada per la majoria sindical. Govern i UGT (amb una representació sindical del 43%) hi estaven d’acord amb la proposta i, per un altre costat, STAS, CCOO i FESEP (amb el 57%) creien necessari continuar amb les negociacions per a millorar-la.

Davant aquesta situació vam presentar en forma d’esmena a la totalitat un reglament alternatiu al presentat pel govern. Es tracta d’un document base que compta amb el vistiplau dels sindicats (CCOO, STAS-IV i FESEP) i que pot ser la base per a resoldre una nova negociació.
Document complet de l’esmena a la totalitat
Document complet del reglament de la CPH presentat
Aprovada
Notícia relacionada: Guanyar Alcoi presenta una proposta alternativa per a la carrera professional horitzontal que aposta per un model de funció pública més eficient i de qualitat

Març 2024

– PREC PER UN SERVEI DE BUS NOCTURN ELS CAPS DE SETMANA
Es va demanar que tornara el el servei de bus nocturn dels caps de setmana perquè es reduisca l’ús del transport privat per la nit els caps de setmana, ja que a més de ser un transport segur pot ajudar a previndre possibles casos d’assetjament sexual. A més, també es va dol·licitar que es reforce el servei d’autobús en Festes de Sant Jordi en horari nocturn així com el servei de bus comarcal.
Document complet del prec
🔶 Acceptat parcialment – el govern assegura que l’autobús nocturn ocasionava problemes de seguretat al conductor. Sí, que s’aproven els punts 2 i 3 del prec del bus nocturn en festes (urbà i comarcal)
Notícia relacionada: Guanyar Alcoi demana que torne el servei de bus nocturn dels caps de setmana
– PREC PERQUÈ ES COL·LOQUEN MES URINARIS PÚBLICS
Es va demanar que es col·locaren més urinaris públics en les celebracions importants com la Cavalcada de Reis Mags o les Festes de Moros i Cristians així com, amb un servei de manteniment i neteja peruqè siguen més higiènics. També es va demanar que s’ampliara el nombre de banys públics adaptats.
Document complet del prec
Acceptat pel Govern
– PREC PERQUÈ RETORNE L’ECOPARC AL CENTRE
Es va demanar que l’ecoparc mòbil torne al centre tal i com estava per a facilitar al veïnat del barri l’ús, ja que després de l’anul·lació de la conversió en zona de vianants, es va retirar.
Document complet del prec
❌ No va ser acceptat pel Govern. Alega que no es pot col·locar al mateix lloc perquè ara circulen cotxes però que buscaran un lloc alternatiu.
Notícia relacionada: Guanyar demana que l’ecoparc mòbil torne al Centre
– PREGUNTA/PREC RESPECTE LA NEGOCIACIÓ DE L’APLICACIÓ DE LA CARRERA PROFESSIONAL HORITZONTAL A L’AJUNTAMENT D’ALCOI
El Reglament de Carrera Professional Horitzontal de l’Ajuntament d’Alcoi ha estat votat en Mesa General de Negociació el darrer 15 de febrer sense que s’haja arribat a un acord, al no haver sigut aprovat per la majoria de la part social. La representació sindical, que no ha votat favorablement el passat 15 de febrer, ha sol·licitat formalment al govern que es torne a convocar una nova Mesa de Negociació, i que el Govern ha contestat negativament

Es va preguntar per què el govern manté la seua negativa de convocar una nova Mesa de Negociació per a estudiar noves propostes per a l’aplicació de la CPH.

Es va demanar que reconsidere aquesta negativa, convoque una Mesa de Negociació i li done una oportunitat a un possible acord amb una representació més ampla dels treballadors de la plantilla.
Document complet del prec
❌ No va ser acceptat pel Govern

Febrer 2024

– MOCIÓ PER A LA CONSTRUCCIÓ D’UN TRINQUET AL POLIESPORTIU FRANCISCO LAPORTA
Es va demanar que es construisca un trinquet municipal en el camp número 3 dels camps de futbol del Serpis del Poliesportiu Francisco Laporta, ja que va a remodelar-se per a altres activitats esportives i així fomentar la pilota valenciana a la nostra ciutat.
Document complet de la moció
Aprovada amb el vots favorables de PP i VOX i els vots en contra de PSOE i Compromís
Notícia relacionada: Guanyar aposta per potenciar la pilota valenciana a Alcoi i demana la construcció d’un trinquet municipal
– MOCIÓ PER A LA INCORPORACIÓ DE L’AJUNTAMENT D’ALCOI A L’ASSOCIACIÓ NACIONAL D’ENTITATS MODERNISTES
Es va demanar que l’Ajuntament sol·licite formalment formar part de l’Associació Nacional d’Entitats Modernistes (ANEM).
Document complet de la moció
Aprovada per tota la corporació
– PREC PER A LA CREACIÓ D’UN CANAL UNIDIRECCIONAL MUNICIPAL D’INFORMACIÓ PER A LA CIUTADANA A LES PLATAFORMES DE TELEGRAM/WHATSAPP
Es va demanar que es pose en funcionament un canal de Telegram/WhatsApp de caràcter
unidireccional que informe a la ciutadania de les activitats, convocatòries o informació
que puga ser d’interés de la ciutadania com obres, talls de trànsit, etc.

El canal ja s’ha posat en funcionament:

– WhatsApp: https://whatsapp.com/channel/0029VaN6mUC1iUxR3Cfa8S3j
– Telegram: https://t.me/ajuntamentalcoi
Document complet del prec
Aprovada pel govern
Notícia relacionada: Guanyar demana que es cree un canal de comunicació de WhatsApp o Telegram per a mantindre informada a la ciutadania
– PREC PER A IMPLANTAR MESURES DE SILENCI EN LES ACTIVITATS D’OCI
Es va demanar que es dedique un temps de silenci en les activitats d’oci perquè les persones amb difilcultats per processar informació sensorial puguen gaudir.

També vam demanar que en el cas de les fires s’acote un marge d’horari, un dia concret, perquè les atraccions infantils funcionen sense música ambiental ni llums estridents.
Document complet del prec
Aprovada pel govern
Notícia relacionada: Guanyar demana al govern que implante mesures de silenci en les activitats d’oci que es desenvolupen a la ciutat

Gener 2024

– PREC SOBRE L’ESTACIÓ D’AUTOBUSOS INTERURBANS D’ALCOI
Es va demanar que s’urgisca a la Conselleria perquè renove la concessió d’autobusos interurbans i que el nou acord de cessió de l’edifici arreplegue l’ús per part de l’Ajuntament d’aquells espais no utilitzats en l’actualitat. També es va demanar que s’exigisca a la Conselleria que assegure que l’empresa adjudicatària del servei complisca adequadament amb la normativa laboral de la seua plantilla i millore les seues condicions de treball.
Document complet del prec
Acceptat pel Govern
Notícia relacionada: Guanyar demana millorar el deficient servei de bus interurbà i recuperar l’estació d’autobusos
– PREGUNTES I PREC SOBRE EL DEUTE D’AQUALIA AMB L’AJUNTAMENT
A data del 18 de desembre del 2023 l’empresa encara no ha ingressat els 432.276,88€ que va percebre de la retribució relativa a la indemnització compensatòria per la gestió del canon de sanejament de l’EPSAR, i a la que va renunciar a la signatura del contracte amb l’Ajuntament d’Alcoi.

Es va preguntar si s’ha fet l’ingrés per part de FCC Aqualia dels diners que deu a l’Ajuntament i si el govern va a exigir el pagament del deute. També es va demanar que mentre FCC Aqualia S.A. no pague el total del deute que té amb l’Ajuntament, i tal i com diu la Llei, siga desestimada la possible concurrència a nous contractes.
Document complet del prec
❌ No va ser acceptat pel Govern
Notícia relacionada: Guanyar demana que Aqualia no puga concórrer en noves licitacions públiques mentre no salde deutes pendents que té amb l’Ajuntament d’Alcoi
– PREC SOBRE EL PROJECTE SANDBOX URBÀ A ALCOI
Es va demanar que als convenis específics entre l’Ajuntament i cadascuna de les empresses que entren en el projecte Sandbox Urbà s’incloga el compromís d’aquestes empresses de retornar a la ciutat part del benefici del resultat de les seues iniciatives quan aquestes demostren la seua vàlua i es llancen al mercat, be facilitant a l’Ajuntament, de manera més avantatjada aquests productes per millorar serveis públics, o be mitjançant altres fórmules que en definitiva repercutisquen en benefici de la ciutat.
Document complet del prec
Acceptat pel Govern
Notícia relacionada: Guanyar demana al govern que aplique polítiques de retorn amb el projecte de Sandbox
– PREC SOBRE SOBRE EL TUNEL DEL SALT
Es va demanar que se sol·licite a la Diputació extremar les mesures de seguretat en el tram de la carretera en direcció a Banyeres a l’altura del túnel del Salt que eviten l’excés de velocitat, col·locant els dispositius necessaris per a reduir-la, com podria ser col·locant un radar de control per trams.
Document complet del prec
Acceptat pel Govern
Notícia relacionada: Guanyar demana que es prenguen mesures per a evitar més accidents de trànsit al túnel del Salt
– PREC SOBRE L’ARBREDA RIU BARXELL CTA.BANYERES
La carretera comprès entre l’encreuament del Baradello fins al tunel del Salt, tant al llit de riu Barxell com a l’altre costat de la carretera, s’observa el deteriorament de gran quantitat d’arbres, la majoria d’ells, xops. Aquests estan caient amb perill per als qui poden circular per les sendes o per a la carretera, donada la proximitat d’alguns dels arbres a aquesta.

Es va demanar que es notifique a qui corresponga, bé a la Diputació d’Alacant o bé a la Confederació Hidrogràfica de Xúquer, que s’actue en la zona amb caràcter d’urgència, donat l’estat d’aquesta arbreda i els riscos que representa.
Document complet del prec
Acceptat pel Govern

Desembre 2023

– PREC PER LES OLORS INSALUBRES DEL CLAVEGUERAM DE BATOI
Es tracta d’una demanda que sol·liciten de fa anys el veïnat de Batoi i que se suposava que se solucionaria amb les actuacions que es van dur a terme en 2021. Aquestes actuacions no sols no han arreglat el problema de les olors del clavegueram sinó que l’han agreujat provocant molt de malestar entre el veïnat.

– Demanàvem que l’Ajuntament d´Alcoi que es treballe amb caràcter d’urgència per solucionar definitivament el problema. La solució definitiva seria que la conducció connectara directament amb el
col·lector general que transcorre per la zona del riu.
Document complet del prec
❌ No va ser acceptat pel Govern
Notícia relacionada: Guanyar insta al govern a arreglar les olors del clavegueram de Batoi provocades pels vessaments industrials del polígon del Castellar
– PREC PER A LA NETEJA DE LES MICCIONS DELS GOSSOS
Gran part del mobiliari urbà està tacat per les miccions dels gossos. Les olors i la corrosió
que produeixen aquestes miccions són cada vegada més notables en moltes zones de la
ciutat.

– Demanàvem que l’Ajuntament d´Alcoi que Que l’Ajuntament d’Alcoi encete una campanya informativa per a conscienciar als propietaris dels gossos que les necessitats biològiques de les seues mascotes no s’han de fer sobre mobiliari urbà, que s’habiliten més zones específiques en cada barri per a aquestes necessitats (pipicans) i finalment, que es realitze una neteja en profunditat de totes aquelles zones urbanes afectades pels efectes de les miccions dels gossos.
Document complet del prec
❌ No va ser acceptat pel Govern
Notícia relacionada: Guanyar demana un pla de neteja a fons de les miccions dels gossos al carrer i mesures per a reduir-les
– PREGUNTA I PREC RESPECTE A LES ZONES DE VIANANTS I DE BAIXES EMISSIONS
Després de la sentència que va anul·lar l’ordenança de ‘peatonalització’ del centre de la ciutat per motius de forma, té el govern previst un calendari d’actuacions per restablir, modificar o ampliar les zones de vianants corregint els defectes apuntats en l’esmenada sentència? Si és així, quin és aquest calendari?

– Demanàvem que l’Ajuntament d´Alcoi que tinga en compte des del principi al conjunt de la Corporació en tots els procediments que s’hagen d’executar i que considere aquest projecte un tema d’Estat de la Ciutat i no sols del govern, amb l’objectiu de trobar un posicionament unitari de tots els
partits amb representació institucional i amb el conjunt de la ciutadania.
Document complet del prec
❌ No va ser acceptat pel Govern

Novembre 2023

– MOCIÓ PEL COMPLIMENT DE LES RESOLUCIONS DE LES NACIONS UNIDES
SOBRE PALESTINA DAVANT LA GUERRA DEL SUCOT
Des de la creació de l’estat d’lsrael, el poble palestí ha estat contínuament assetjat.
Són ja més de set dècades d’ocupació, bloqueig i violació sistemàtica de drets
humans per part de colons i forces de seguretat i defensa israelians, així com la
pràctica sistemàtica de l’apartheid.

– Demanàvem que l’Ajuntament d´Alcoi condemne la violència exercida per Hamás i pel
govern d’Israel contra la població civil i inste al Consell de la Generalitat a instar al Govern
d’Espanya a exigir al govern d’lsrael el compliment de les resolucions de Nacions Unides
adoptades sobre el conflicte palestí, la retirada dels territoris ocupats i la fi de
l’expansió dels assentaments il·legaIs desenvolupats per l’executiu de
Netanyahu. També demanàvem adoptar les iniciatives necessàries per a garantir que la ajuda de cooperació continue arribant al poble palestí
Document complet de la moció. Moció presentada pels Amics i Amigues de Palestina d’alcoi
Acceptat pel Govern amb els vots en contra del PP i l’abstenció de VOX
– PREC PER LA «IDENTIFICACIÓ DELS LLOCS DE LA MEMÒRIA»
– Demanàvem que es senyalitzen els espais del fets produïts en els períodes de del «petrólio» de 1873, el període de la guerra i les col·lectivitzacions de 1936 i la lluita per la democràcia dels anys 70 fins la fi de la dictadura.
Document complet de la moció.
Acceptat pel Govern
Notícia relacionada: Guanyar insta al govern a senyalitzar “els llocs de la memòria” protagonitzats pel moviment obrer d’Alcoi
– PREGUNTA I PREC PER L’ANTIC EDIFICI DE LES PAÜLES
El conegut popularment com a l’antic edifici de les Paüles, ubicat al carrer Sant Mateu
nº12. presenta un estat lamentable de deteriorament. L’actual propietari, no ha fet cap actuació per aturar la degradació progressiva i accelerada d’aquest singular edific.

– Demanàvem que s’actue per a evitar l’enderroc d’este edifici emblemàtic
Document complet de la moció
Acceptat pel Govern

Octubre 2023

– MOCIÓ PER A POTENCIAR LA CREACIÓ DE COMUNITATS ENERGÈTIQUES
EN EL MUNICIPI
Les comunitats energètiques són entitats jurídiques que es constitueixen sota el concepte de
l’autoconsum energètic local i contribueixen a accelerar la transició cap a un sistema
energètic sense emissions de CO2.

– Demanàvem que s’estudien les vies adequades per a proporcionar assessorament i facilitats
a la ciutadania i a les pimes en matèria de desenvolupament de comunitats
energètiques. També en el referit a subvencions disponibles i a la promoció de
comunitats energètiques en el municipi.
Document complet de la moció
✅ Acceptat pel Govern
Notícia relacionada: Guanyar demana al govern que pose totes les eines necessàries per a poder crear comunitats energètiques a Alcoi
– PREC PER AL FOMENT I PROMOCIÓ DEL VALENCIÀ
Els resultats de les últimes enquestes sobre coneixement i ús social del valencià efectuades
per la Generalitat Valenciana mostren de manera incontestable la significativa davallada de
l’ús del valencià en comparació amb les tres enquestes anteriors.

– Demanàvem una sèrie de propostes que creiem ajudarien a promoure i fomentar l’ús del valencià a la nostra població.
Document complet del prec
✅ Acceptat pel Govern
Notícia relacionada: Guanyar Alcoi insta al govern a implicar-se més en el foment del valencià i proposa una sèrie d’actuacions per a fer-ho possible
– PREC PER PERQUÈ ES COL·LOQUEN A LA CIUTAT MÉS APARCA BICIS
– Demanàvem que es col·loquen en tot el recorregut del carril bici els elements necessaris per a facilitar l’aparcament d’aquestes i que s’augmente el número d’aquests elements a la ciutat, sobretot en les zones de major afluència, parcs, mercats,centres escolars biblioteques, etc.
Document complet del prec
✅ Acceptat pel Govern

Setembre 2023


– MOCIÓ PER A L’ELABORACIÓ D’UN PLA D’ACTUACIÓ MUNICIPAL FRONT A LES ALTES TEMPERATURES
– Demanàvem que s’elabore un Pla Estratègic d’acció municipal de la ciutat per a minimitzar els impactes que les altes temperatures i les onades de calor provoquen entre la població a causa del canvi climàtic que patim, amb el fi d’aprovar-lo definitivament abans del proper període estival.

– Que totes les actuacions urbanístiques, d’obres i qualssevol altres, tinguen com a principi d’actuació la previsió de mesures preventives de futur encaminades a pal·liar els efectes de les altes temperatures.
Document complet del prec
🔶
Notícia relacionada: Guanyar sol·licita que s’inicie immediatament l’elaboració d’un Pla Estratègic d’Acció Municipal Contra les Altes Temperatures
– PREC PER A LA INCORPORACIÓ DE LA RUTA TEATRALITZADA DEL PETRÓLIO I LA INSTAL·LACIÓ DE LA PLACA O ALTRE ELEMENT URBÀ COMMEMORATIU DE LA A.I.T. AL CARRER SANT TOMÀS, Núm. 23
– Demanàvem que s’incorpore la ruta teatralitzada dels fets del Petrólio a les rutes habituals organitzades per la Regidoria de Turisme com a un element més de promoció de la nostra ciutat.

– Que s’instal·le com més prompte millor, la placa o altre element urbà recordatori de la ubicació de la seu de l’A.I.T. a l’altura del carrer de Sant Tomàs núm. 23.
Document complet del prec.
🔶 Acceptat parcialment – El govern diu que Turisme no es pot oferir rutes teatralitzades. Que faran un fullet amb la ruta per als turistes.
Notícia relacionada: Guanyar demana que la ruta teatralitzada del «Petrólio» s’incorpore a les rutes guiades organitzades per turisme
– PREGUNTES SOBRE HABITATGE
Segons dades recents de l’INE, en Alcoi tenim un 13’14% dels habitatges buids, un total de 4.450 dels 33.876 que hi ha a tota la ciutat. La nova Llei d’Habitatge habilita fórmules per facilitar que aquests habitatges inutilitzats. D’entre altres la possibilitat de pujar l’IBI a aquelles propietats de més de 4 habitatges buids durant més de dos anys fins a un 150%.

– Sap l’Ajuntament qui són els propietaris d’aquests edificis? Té pensat l’Ajuntament intervindre per fer possible l’ús d’aquests habitatges en desús?

– L’Ajuntament d’Alcoi va projectar la construcció d’habitatges socials al C/Ambaixador Irles que pretenia ser un exemple de construcció ecològicament eficient. També per a la Placeta les Eres es va anunciar amb exposició de plànols un projecte ambiciós de construcció d’habitatges per a rehabilitar la zona. En quina situació es troben aquests dos projectes?
Document complet de les preguntes
Notícia relacionada: Guanyar Alcoi vol que en Alcoi s’incremente l’IBI fins al 150% als propietaris amb més de 4 habitatges buits durant 2 anys
– PREGUNTA/PREC SOBRE LES INUNDACIONS QUE ES PRODUEIXEN ALS GARAGES DEL C/ RECONQUESTA Nº52 EN ÈPOQUES DE PLUTGES FORTES.
Cada vegada que venen les plutges fortes. En aquesta punt s’acumulen les aigues que vessen des de la zona de la via i tota aquella que no traguen les andrones per falta d’una canlització adequada.

– Demanàvem que s’actue amb la màxima celeritat possible per resoldre aquest problema.

– Que almenys i mentres s’executa una solució definitiva, es prenguen mesures puntuals adequades per evitar les possibles inundacions en aquesta zona (canalització de l’aigua provenient de la via, ampliació del tamany de les andrones, etc…)
Document complet del prec
❌ No va ser acceptat pel Govern

Juliol extraordinari 2023

– MOCIÓ PER A PER A AUGMENTAR LA PLANTILLA D’OPERARIS DE SERVEIS MUNICIPALS
– Demanàvem que la regidoria de Recursos Humans de l’Ajuntament d’Alcoi inicie
d’immediat la convocatòria d’oferta d’ocupació de les set vacants d’operaris previstes
al pressupost del 2023 i que s’ampliara l’oferta com a mínim amb set operaris més fent ús del romanent aconseguit del 2022.
Document complet de la moció
Aprovada per unanimitat
Notícia relacionada: Guanyar sol·licita que s’inicie immediatament la convocatòria d’oferta de 14 operaris de la brigada d’obres per poder fer front al desgast de la ciutat

Juliol 2023

– MOCIÓ PER A CREAR ESPAIS SEGURS ALS VOLTANTS DELS CENTRES ESCOLARS
– Demanàvem que les regidories d’educació i mobilitat inicien la tramitació per a elaborar un pla per tal de crear espais segurs al voltant dels centres escolars de la ciutat. També que aquest pla es faça amb la col·laboració de les direccions dels centres educatius i les seues AMPAs respectives i que el pla estiga enllestit per a aplicar-lo en iniciar el pròxim curs escolar.
Document complet de la moció
✅ Aprovada per tots els grups excepte VOX
Notícia relacionada: Guanyar Alcoi planteja crear entorns segurs al voltant dels centres educatius
– PREGUNTES I PREC SOBRE LA INCLUSIÓ DE L’INFORME DE PROTECCIÓ DEL PERÍMETRE DE L’AQÜÍFER DEL MOLINAR AL PGE
Demanàvem que es done trasllat de l’informe elaborat per Aljibe Consultores a les conselleries pertinents per tal que l’incorporen a la tramitació del Pla General Estructural en curs i el tinguen en compte.

També que en el nou planejament urbà encara pendent d’aprovació definitiva s’incloguen les recomanacions d’aquest informe i les zones IIa (Zona de dilució i control. Afloraments permeables) i HSa (Zona de Protecció Hidrològica) proposades per al perímetre de protecció de l’aqüífer del Molinar “queden recollides en la revisió del planejament municipal com a sòl d’especial protecció”, inclosos els terrenys agrícoles i forestals de l’àrea de l’Estepar considerats incorrectament urbans pel PGOU de 1989 i que se’ns informe dels avanços en aquestes qüestions a mesura que vagen executant-se.
Document complet del prec
✅ Acceptat pel Govern

Maig 2023

– PREC PER A LA REGULACIÓ DELS PROCESSOS PARTICIPATIUS SEGONS LA PROPOSTA DE LES ASSOCIACIONS VEÏNALS
Demanàvem que s’atenguera a les demandes de les associacions veïnals en la seua proposta per a millorar els processos participatius regulant-los i desenvolupant les fases d’informació, formació, deliberació ciutadana, devolució i de seguiment. També es plantejava una plataforma digital per tal de millorar la participació i el debat.
Document complet del prec.
❌ No va ser acceptat pel Govern
– PREC PER A LA MILLORA DE LA CONVIVÈNCIA EN FESTES
Demanàvem que s’augmentara significativament el nombre de sanitaris mòbils i la instal·lació d’urinaris que eviten, en la mesura del possible, que s’orine en espais no habilitats, que s’augmentara la neteja dels sanitaris per evitar males olors i que se saturen els dipòsits dels sanitaris i que s’estudiara la possibilitat de crear espais en el centre per a xiquets i xiquetes on puguen jugar de forma segura, inclús amb el suport de professionals.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern
– PREC I PREGUNTES PER A L’ESTUDI DE POSSIBLES APLICACIONS DE LA NOVA LLEI D’HABITATGE A ALCOI I LA INCORPORACIÓ AL PARC PÚBLIC DE PROPIETATS DE LA SAREB
Demanàvem que aprofitant la nova llei d’habitatge s’estudie l’aplicació dels recàrrecs a l’IBI en habitatges buits d’Alcoi i que es pose en marxa als casos que siga possible i que es realitze un estudi de les possibles zones tensionades d’Alcoi, tenint en compte els criteris de la nova llei d’habitatges, per a poder afavorir-se si és el cas quan la llei entre en vigor. També que s’estudie la incorporació al parc públic d’Alcoi de les propietats de la Sareb que es consideren adients per tal d’augmentar els lloguers socials o assequibles.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern
– PREGUNTES I PREC SOBRE LA PLACA COMMEMORATIVA DE LA SEU DE L’AIT
Preguntàvem per les raons per les quals, a pesar d’anunciar-ho, no s’havia col·locat la placa commemorativa en la façana de la seu originària de l’Associació internacional de Treballadors i demanàvem que es realitzaren les gestions oportunes per a col·locar-la.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern

Abril 2023

– PREC PER A L’AMPLIACIÓ DE L’HOSPITAL VERGE DELS LLIRIS
Demanàvem que l’Ajuntament d’Alcoi treballara acompanyat dels ajuntaments de l’Àrea 15 en la reivindicació i la necessitat d’ampliar els serveis hospitalaris i traçara una estratègia perquè es donen les millors condicions possibles perquè s’amplie l’Hospital de l’Àrea 15.
Document complet del prec.
❌ No va ser acceptat pel Govern
– PREC PER A INFORMAR I DEFINIR LA REFORMA DE LA PLAÇA AL-AZRAQ DE FORMA PARTICIPADA AMB EL VEÏNAT
Demanàvem que s’informara a les associacions veïnals dels processos de reforma en marxa i es reprenguen els processos de participació per a definir la urbanització de la plaça Al-Azraq.
Document complet del prec.
❌ No va ser acceptat pel Govern
– PREC PER A AVANÇAR ACCIONS EN EL PLA LOCAL DE PREVENCIÓ D’INCENDIS
Demanàvem que davant de la nova situació climàtica que ens porta incendis més prematurs i de major magnitud s’estudiara quins canvis convenia realitzar en el pla local de prevenció d’incendis, en matèria d’actuacions de prevenció o de reforç de personal dedicat, per tal d’adaptar-se a la nova situació climàtica i a la futura.
Document complet del prec.
❌ No va ser acceptat pel Govern

Març 2023

– MOCIÓ PER A L’ELABORACIÓ D’UN PLA D’EMERGÈNCIA DEMOGRÀFICA
Demanàvem que s’obrira un procés participat amb experts i la societat civil alcoiana per tal d’elaborar un diagnòstic i establir les accions a curt, mitjà i llarg termini establint un full de ruta per a millorar l’actual situació demogràfica de la ciutat.
Document complet de la moció.
❌ No aprovada amb els vots a favor del PP, Compromís, Podemi Guanyar Alcoi, els vots en contra del PSOE i l’abstenció de Vox i el regidor no adscrit.
Notícia relacionada: Guanyar proposa un pla urgent contra la crisi demogràfica d’Alcoi
– MOCIÓ CONJUNTA DE TOTS ELS GRUPS MENYS EL PSOE PROVINENT DE L’AMPA DEL CEIP ROMERAL PER A LA REPARACIÓ DE DESPERFECTES AL CENTRE
Vam donar suport a la moció que presentaven des de l’Ampa del CEIP Romeral en la que demanaven que l’Ajuntament d’Alcoi assumira amb urgència la reparació dels elements deteriorats del centre educatiu El Romeral, que es reservara una partida important en els pressupostos municipals per a manteniment dels centres educatius públics de la ciutat i que s’implementaren mesures de vigilància i seguretat per al CEIP El Romeral evitant més actes vandàlics.
Document complet del prec.
Aprovada per unanimitat.
Notícia relacionada: El AMPA de El Romeral de Alcoy denuncia el estado del centro
– PREC PER A LA INCLUSIÓ D’ACTES, NOTÍCIES I DIETES AL WEB MUNICIPAL
Demanàvem una sèrie de propostes de transparència com que es publicara la totalitat de les actes dels plenaris municipals disponibles d’anys anteriors, la totalitat de notícies disponibles d’anys anteriors i es completaren i corregiren els enllaços per a consultar les dietes del govern.
Document complet del prec.
🔶 Acceptat parcialment (no accepten la publicació de la totalitat de les actes ni de la totalitat de les notícies)
– PREC PER A LA MILLORA DE L’ATENCIÓ CIUTADANA A LA SEU ELECTRÒNICA
Demanàvem que a l’hora de triar el tràmit que es vol fer a la seu electrònica de l’Ajuntament es poguera fer triant des de diverses categoritzacions tals com les circumstàncies personals per les que es vol fer el tràmit (fer obres i reformes, buscar treball, associar-se i participar, tindre una filla o un fill o obrir un negoci) o també una categorització segons els col·lectius destinataris (ser dona, home, menor, jove o major, una comunitat de propietaris i propietàries, persona estrangera o migrant o associacions i entitats sense ànim de lucre) per tal de facilitar la tria dels tràmits.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern

Febrer 2023

– MOCIÓ PROVINENT DE LA INICIATIVA CIUTADANA PER L’AIGUA PÚBLICA PER A L’ESTUDI DEL COMPLIMENT DE LES RECOMANACIONS DE L’AGÈNCIA ANTIFRAU
Vam donar suport a la proposta de la Iniciativa ciutadana per l’aigua pública en la qual demanàven que es realitzen els informes tècnics i econòmics necessaris per part dels departaments municipals implicats pel que fa a diverses recomanacions de l’Agència Antifrau respecte a incompliments, sobrecostos i falta de rigor en les dades de l’empresa del servei d’aigua potable.
Document complet del prec.
❌ No aprovada amb els vots a favor del PP, Compromís, Podem i Guanyar Alcoi, els vots en contra del PSOE i Ciudadanos i l’abstenció de Vox i el regidor no adscrit.
Notícia relacionada: L’Agència Valenciana de Lluita contra el Frau i la Corrupció investiga l’Ajuntament d’Alcoi i Aqualia per irregularitats en la gestió de l’aigua
– PREC PER A L’ELABORACIÓ D’UN PROTOCOL CONTRA LES AGRESSIONS I ASSETJAMENTS EN ESPAIS D’OCI NOCTURN
Demanàvem que es dissenyara un protocol contra les agressions i assetjaments sexuals en espais d’oci nocturn privat valorant la viabilitat en col·laboració amb diversos espais i d’oci nocturn de la ciutat per tal de garantir la implementació del mateix i que a banda de mesures contra contra les agressions i els assetjaments sexuals s’estudie incloure en este protocol mesures contra altres agressions i delictes d’odi i discriminació tals com la LGTBI-fòbia, racisme i xenofòbia o crear-ne un altre específic.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern
Notícia relacionada: Alcoi tindrà un protocol contra les agressions i assetjaments sexuals en espais d’oci nocturn privat a proposta de Guanyar Alcoi
– PREC PER A LA PARTICIPACIÓ EN LA FIRA LA PLAÇA DEL LLIBRE
Demanàvem que s’estudiara la pròxima participació d’Alcoi en la Plaça del Llibre organitzant actes per a la promoció de la lectura en valencià.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern
Notícia relacionada: 30.000 valencians participen de les Places del Llibre d’enguany
– PREC PER A LA PROMOCIÓ DEL SERVEI DE BUS AL POLIESPORTIU
Demanàvem que es realitze una campanya d’informació i promoció del servei d’autobús al poliesportiu municipal Francisco Laporta a les vesprades. Que siga de caràcter general, però sobretot entre els usuaris del poliesportiu i adreçant-se el més particularment possible a les famílies que tinguen xiquetes i xiquets que facen ús de les instal·lacions del poliesportiu per tal de promoure el servei d’autobús.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern

Gener 2023

– PREC PER A LA IMPLANTACIÓ DE LES ZONES DE BAIXES EMISSIONS A ALCOI
Demanàvem que es treballara per a la implantació de les Zones de Baixes Emissions a Alcoi i s’estudiara la possible ampliació de l’àmbit d’actuació de les Zones de Baixes Emissions a Alcoi a altres zones de la ciutat, no només al Centre.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern
– MOCIÓ PER AL FOMENT DE LA JORNADA LABORAL DE QUATRE DIES
Demanàvem que es portara a debat al Consell Econòmic i Social la idea de la jornada laboral de quatre dies i que informe dels beneficis que està tenint amb el fi d’aportar noves fórmules laborals productives i que augmenten el benestar dels treballadors i treballadores, que es buscaren ferramentes i aliances amb altres administracions per al foment de la jornada laboral de quatre dies.
Document complet de la moció.
Aprovada els vots a favor de PSOE, Compromís, Podem i Guanyar Alcoi, l’abstenció de PP, Ciudadanos i e regidor no adscrit i el vot en contra de Vox.
Notícia relacionada: Guanyar lidera a Alcoi el debat sobre la setmana de 4 dies

Desembre 2022

– MOCIÓ PER A L’AUTONOMIA MUNICIPAL A LES INSTAL·LACIONS FOTOVOLTAIQUES
Demanàvem sol·licitar a Generalitat i a les Corts Valencianes que es modificaren apartats dels decrets llei que legislaven sobre les instal·lacions fotovoltaiques per tal que no fora compatible instal·lar instal·lacions fotovoltaiques les àrees protegides de Xarxa Natura 2000 i de sòl no urbanitzable protegit dels municipis. També perquè no s’impedisca als Ajuntaments poder decidir sobre el tipus de projectes d’energies renovables que es poden instal·lar en el sòl no urbanitzable dels municipis per tal de reforçar l’autonomia municipal i que es compliren els punts de l’acord signat pels grups parlamentaris del Botànic per a una transició ecològica justa.
Document complet del prec.
❌ No aprovada amb els vots a favor de Compromís, Podem, Guanyar Alcoi i els vots en contra del PSOE, PP, Ciudadanos, Vox i el regidor no adscrit.
Notícia relacionada: Guanyar demana que el PSOE de Francés es pose al costat dels veïns i no de l’empresa
– PREC PER A LA INSTAL·LACIÓ DE PANELLS FOTOVOLTAICS AL CEMENTIRI MUNICIPAL
Demanàvem que, a l’igual que en alguns municipis d’arreu l’estat on s’ha decidit instal·lar panells solars als cementiris i generar energia aprofitant al màxim l’espai, s’estudiara la possibilitat d’instal·lar panells fotovoltaics a les cobertes dels nínxols del cementiri municipal on siga possible per tal de generar energia per al municipi.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern
Notícia relacionada: València convierte sus cementerios en la mayor planta solar urbana de España: 7.000 placas cubrirán sus nichos
– PREC PER A LA REVISIÓ D’INGRESSOS PER LES TAXES D’UTILITZACIÓ PRIVATIVA O APROFITAMENT ESPECIAL DE DOMINI PÚBLIC
Demanàvem que es fera una revisió exhaustiva de les liquidacions dels últims anys de les empreses de telefonia, gas i electricitat que operen als municipis per a assegurar que estan pagant els impostos que els corresponen.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern

Novembre 2022

– PREC PER A L’ELABORACIÓ D’UN PLA ESTRATÈGIC D’ESTALVI ENERGÈTIC MUNICIPAL
Demanàvem que l’Ajuntament d’Alcoi treballe en l’elaboració d’un Pla estratègic d’estalvi energètic municipal que complemente el pla estatal i que es dirigisca a augmentar l’eficiència i l’autogestió energètica del municipi d’Alcoi.
Document complet del prec.
❌ No va ser acceptat pel Govern
– PREC PER A L’IMPULS DEL PROJECTE DE MOBILITAT ESCOLAR SEGURA I SOSTENIBLE
Demanàvem informació sobre l’estat d’elaboració del pla que vam demanar en març de 2021 que plantejava elaborar un pla de mobilitat escolar segura i sostenible mantenint contactes amb la comunictat educativa per tal d’aconseguir entorns escolars més segurs i saludables i plantejavem agilitzar el seu desenvolupament.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern
Notícia relacionada: Guanyar proposa entorns segurs i saludables a les escoles
– PREC PER A LA SENYALITZACIÓ I INFORMACIÓ ADEQUADA EN EL CARRIL BICI A L’EIX ALÇAMORA-CARRER VALÈNCIA
Demanàvem que els els itineraris possibles a les incorporacions a aquest carril bici es senyalitzen mostrant els recorreguts en els dos sentits donada la circumstància que en un dels dos sentits el carril bici acaba quan arriba a cada pont per on passa.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern
Notícia relacionada: Alcoi tindrà un carril bici en l’eix Alçamora-Alameda-Joan Gil-Albert a proposta de Guanyar
– ALTRES PROPOSTES:
Guanyar demana que el PSOE de Francés es pose al costat dels veïns i no de l’empresa

Octubre 2022

– PREC PER A LA POSADA EN MARXA D’UNA BIBLIOTECA DE RECURSOS
Demanàvem que s’implantara un servei públic de cessió, lloguer o préstec d’utensilis i ferramentes, per tal d’evitar la producció i compra innecessària d’alguns objectes que el seu ús és poc freqüent, reduint el consum i la creació de residus, per tal de facilitar l’accés d’aquests objecte a famílies que ho necessiten i generar xarxes de comunitat i veïnatge des de la solidaritat, l’aprofitament dels recursos i la posada en marxa d’un servei públic útil.
Document complet del prec.
❌ No va ser acceptat pel Govern, s’estudiarà si es pot fer parcialment.
Notícia relacionada: Guanyar Alcoi proposa que es pose en marxa un servei públic de lloguer d’utensilis i ferramentes
– PREC PER A L’ADHESIÓ A LA XARXA DE CIUTATS QUE CAMINEN
Demanàvem que s’estudiara l’adhesió d’Alcoi a la Xarxa de Ciutats que Caminen i s’adopten els principis d’aquesta a l’hora de desenvolupar polítiques públiques, perquè que els vianants siguen els màxims protagonistes de la mobilitat urbana i de l’espai públic.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern
Més informació: Xarxa de ciutats que caminen
– PREC PER A LA PROMOCIÓ DE L’ÚS DEL VALENCIÀ ALS PROJECTES FINANÇATS PER L’AJUNTAMENT
Demanàvem que a les ajudes a entitats o col·lectius s’incloguen clàusules perquè a l’hora de promoure les seues activitats prioritzen l’ús del valencià i que quan es finance l’edició d’algun llibre divulgatiu este siga en valencià. Tot per a ajudar a fomentar i normalitzar l’ús del valencià entre la ciutadania.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern
– PREC PER A INCORPORAR REFERÈNCIES AL NO-BINARISME, AL NOM “SENTIT” I A LA DIVERSITAT FAMILIAR ALS DOCUMENTS ADMINISTRATIUS
Demanàvem que a la documentació administrativa que generara l’Ajuntament d’Alcoi es tinguera en compte la diversitat sexual i de gènere. Plantejàvem incloure apartats per al nom “sentit” de persones trans, opcions per a marcar gènere no binari i que s’eliminen les opcions mare/pare per a respectar les famílies monoparentals o homoparentals.
Document complet del prec.
❌ No va ser acceptat pel Govern, el personal tècnic estudiarà com modificar els documents administratius.

Setembre 2022

– PREC PER A LA MILLORA DE LA PLACETA DE LES XIQUES
Demanàvem que s’instal·larem seients i cobertes per al sol o la pluja per a fer la espera més còmoda davant de l’oficina de la Policia Nacional.
Document complet del prec.
❌ No va ser acceptat pel Govern
Notícia relacionada: Guanyar demana elements d’ombra i descans a la placeta les Xiques
– PREGUNTES I PREC RESPECTE A LA PROGRAMACIÓ DEL TEATRE CALDERÓN
Preguntàvem per què es va anunciar l’actuació del grup Tanxugueiras al Teatre Calderón sense tenir-la tancada del tot i després s’ha cancel·lat. Demanàvem que es replantege la data per a un concert que ens semblava molt interessant
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern
Notícia relacionada: Tanxugueiras portaran Galícia al Teatre Calderón
– PREGUNTES I PREC SOBRE ESTALVI ENERGÈTIC
Preguntàvem per les mesures d’estalvi energètic que s’han dut a terme a Alcoi i plantejàvem que els cartells electrònics anunciadors que s’han instal·lat a les entrades de la ciutat que es regulen en horari per a que no estiguen encesos tot el dia.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern

Agost 2022

– MOCIÓ CONJUNTA AMB COMPROMÍS, PODEM, CIUDADANOS PER A IMPLEMENTAR MESURES DAVANT L’IMPACTE DE LA CRISI
Vam presentar una moció conjunta amb diverses propostes per a acompanyar les mesures que les administracions estatal i autonòmica estan aprovant per alleujar entre les famílies de les classes mitjanes i populars els efectes de la crisi i mirar d’evitar que augmente la desigualtat amb l’agreujament de la crisi econòmica. Les diverses mesures anaven des de bons per a aliments frescos, assessorament energètic, fins a diverses ajudes per a rehabilitacions, transport, compra d’electrodomèstics eficients, comerç…
Document complet de la moció.
✅ Aprovada amb els vots a favor de PSOE, PP, Compromís, Cs, Podem, Guanyar Alcoi i el regidor no adscrit i l’abstenció de Vox.
– PREC AMB MESURES D’EMERGÈNCIA FRONT A LES ALTES TEMPERATURES
Demanàvem que amb l’objectiu de protegir a les persones d’aquesta ciutat de les altíssimes temperatures que estem patint s’actuara i es prenguera mesures urgents com definir i publicar el plaun pla d’emergència municipal per onada de calor a la ciutat d’Alcoi, que mentrestant s’intensificaren els controls del compliment de les condicions de treball de les empreses concessionàries i contractades per l’Ajuntament i s’arribara a acords per a que implementen mesures, que s’intensifique l’assistència a domicili, s’habilitaren punts frescos en espais públics climatitzats de lliure accés i un ampli horari, que s’ampliaren el nombre de fonts d’aigua potable a la ciutat i s’organitzaren activitats infantils amb aigua per a que es puguen refrescar. També que s’instara al Ministeri de Treball i Economia Social a que amplie el nombre d’inspeccions laborals per a que totes les persones treballadores d’Alcoi no vegen empitjorades les seus condicions de treball durant estos episodis de calor.
Document complet del prec.
✅ Acceptat parcialment pel Govern
Notícia relacionada: Guanyar reclama polítiques de protecció dels treballadors davant les elevades temperatures
– PREC PER A ACTUAR CONTRA LES DEFICIÈNCIES DEL CENTRE CULTURAL MARIO SILVESTRE
Demanàvem que s’implementaren accions per a pal·liar els efectes de les altes temperatures entre les persones treballadores i usuàries del Centre Cultural i que es prioritzara solucionar immediatament les condicions deficients del centre cultural perquè com més temps passe més mal es fa a les dinàmiques d’ús de l’espai.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern
Notícia relacionada: Guanyar reclama una solució urgent i definitiva per al Centre Cultural
– PREC PER A EVITAR L’OCUPACIÓ EXCESSIVA D’ESPAI DE TERRASSES
Demanem que donat l’ocupació superior a l’espai que pertoca d’algunes terrasses d’establiments en perdjudici de l’espai per als vianants i greuge comparatiu cap als establiments que acomplixen la norma s’incrementen els controls per part de l’Ajuntament d’Alcoi perquè s’acomplisca amb l’ordenança reguladora de l’ocupació del domini públic, s’apliquen les sancions corresponents quan pertoque les vegades necessàries i s’estudie la utilització, en els casos que es crega necessari, d’alguna classe de separadors que marque i definisca clarament l’espai utilitzable i impedisca o dificulte més els incompliments.
Document complet del prec.
✅ Acceptat parcialment pel Govern

Juliol 2022

– MOCIÓ PER A L’ESTABLIMENT D’INDICADORS EN EDUCACIÓ
Vam fer una proposta per a realitzar un pla de xoc que treballara per a solucionar la situació anòmala de la nostra ciutat en termes educatius (75% alumnat en centres privats. Se’ns demanaven propostes concretes i per a fer això i que siguen útils necessitem informació. Així que demanem en esta moció que es recull a informació necessària per a conéixer l’estat del sistema educatiu de la nostra ciutat tenint en compte diferents indicadors establerts per la Unió Europea, que la informació es reculla desagregant les dades en xarxa titularitat pública/xarxa titularitat privada i que les dades estiguen desagregades per sexe. També que totes les dades es facen públiques i puguen servir per a avaluar els avanços dels nostres governs en la promoció de l’educació pública a la ciutat.
Document complet de la moció.
✅ Aprovada amb els vots a favor de PSOE, Compromís, Cs, Podem, Guanyar Alcoi i el regidor no adscrit i els vots en contra de PP i Vox.
Notícies relacionades:
Alcoi té un model educatiu que promou la desigualtat
Guanyar reclama mesures urgents i fermes per l’escola pública a Ajuntament d’Alcoi i Conselleria d’Educació
– PREC PER A A LA CONVERSIÓ DELS ESCOCELLS EN XICOTETS JARDINS
Demanàvem que en el procés de renaturalitzar la ciutat es treballe en un pla de substitució progressiva dels actuals escocells urbans d’Alcoi per petits jardins d’espècies autòctones ja que aporta múltiples beneficis per a la biodiversitat i la salut de la ciutadania.
Document complet del prec.
❌ No va ser acceptat pel Govern
Notícia relacionada: Guanyar demana que Alcoi tinga microjardins als escocells urbans
– PREC PER LA MILLORA DE LES CONDICIONS DEL CENTRE CULTURAL
Demanem que els problemes del Centre Cultural Mario Silvestre (falta de pressupost per a cobrir les demandes de llibres de la ciutadania, problemes a l’equip de refrigeració del centre, problemes amb la coberta del centre que fa que hi haja goteres) siguen resolts de manera immediata per a garantir les bones condicions de treball i d’estada i ús de la ciutadania d’aquesta infraestructura cultural.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern
Notícia relacionada: Guanyar reclama una solució urgent i definitiva per al Centre Cultural
– PREC PERQUÈ S’INFORME SOBRE LES ACCIONS RECOMANADES PER L’AGÈNCIA ANTIFRAU EN EL CONTRACTE DEL SERVEI D’AIGUA POTABLE
Demanàvem que se’ns facilite la informació completa de les accions posades en marxa per
l’Ajuntament d’Alcoi arran de les recomanacions de l’Agència Antifrau davant les irregularitats a la gestió del contracte del servei d’aigua potable.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern
Notícies relacionades:
Escàndol en la gestió privada de l’aigua d’Alcoi: Antifrau confirma totes les irregularitats denunciades
Guanyar reclama a Francés que recupere els diners que l’Ajuntament ha deixat de cobrar pel servei d’aigua potable
– PREGUNTA SOBRE EL COMPLIMENT DEL PLA CONTRA LES ALTES TEMPERATURES I PREC PER FER DE LES BIBLIOTEQUES UN REFUGI CLIMÀTIC
Demanàvem informació sobre les mesures que s’han fet efectives per a avançar el pla contre les altes temperatures ala ciutat acordat l’any passat i demanàvem que les biblioteques estiguen obertes en horari habitual durant tot l’estiu i es promocione el seu estat de refugi climàtic.
Document complet del prec.
❌ No va ser acceptat pel Govern
Notícia relacionada: Guanyar demana al govern mesures per a combatre les altes temperatures
– PREC PER LA MILLORA DE LES CONDICIONS DELS PARDALS ENFRONT DE LES ALTES TEMPERATURES
Demanàvem una sèrie de mesures per minimitzar l’afecció de les altes temperatures a les aus de la ciutat tals com la instal·lació de caixes-nius abans de l’època de cria, que s’habiliten abeuradors o llocs perquè estes aus puguen beure i refrescar-se en diferents punts de la nostra ciutat o que es faça una campanya alertant a la ciutadania sobre quines passes cal seguir si ens trobem aus xicotetes als carrers.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern

Juny 2022

– MOCIÓ PRESENTADA PER LES ASSOCIACIONS VEÏNALS PER A DEMANAR PARTCIPACIÓ EN LES DECISIONS DE PRIORITZACIÓ DE LES ACTUACIONS DE MANTENIMENT
Vam donar suport a la moció presentada per les associacions veïnals tindre veu a l’hora de planificar l’execució del contracte de manteniment i conservació de paviments de les vies públiques d’Alcoi, que es creara una comissió per a prioritzar conjuntament les accions a fer i poder fer el seguiment de l’execució d’aquestes.
Document complet de la moció.
Aprovada per unanimitat.
– PREC PER A LA PROMOCIÓ DE L’ESCOLA PÚBLICA
Demanàvem que donada l’anòmala situació que viu Alcoi amb una taxa de presència de l’escola pública molt menor que la mitjana espanyola s’elabore un pla de xoc en l’àmbit municipal per a augmentar la presència de l’escola pública en la ciutat i s’instara a la Conselleria d’Educació perquè implemente un pla de xoc per a ampliar l’oferta pública de la ciutat d’Alcoi al mateix temps que mesures de foment de la demanda.
Document complet del prec.
❌ No va ser acceptat pel Govern
Notícia relacionada: Alcoi té un model educatiu que promou la desigualtat
– PREC SOBRE EL PLA CONVIVINT I EL CENTRE DE DIA PER A PERSONES AMB DIVERSITAT FUNCIONAL DE BENIMARFULL
Demanàvem que des de l’Ajuntament s’informara a les famílies a través de l’associació Somriures de la situació del procés administratiu del projecte del centre de dia per a persones amb diversitat funcional al que ens vam comprométre a col·laborar com a Ajuntament en la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat. Com que se’ns va informar que això s’estava fent també vam demanar que es treballara en resoldre els problemes administratius que havien causat el retard en la gestió.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern
Notícia relacionada: Guanyar demana que el govern deixe d’escudar-se en el cos tècnic de l’Ajuntament i resolga els problemes de la ciutadania

Maig 2022

– MOCIÓ CONJUNTA AMB PP, COMPROMÍS, CIUDADANOS I PODEM PER A INSTAR A LES ADMINISTRACIONS A LA CREACIÓ DE FONS PER PAL·LIAR ELS EFECTES DE LES PLUGES A LA CIUTAT
Demanàvem constituir una comissió d’estudi de l’estructura geològica de la ciutat conformada per experts per tal de projectar les obres necessàries i mesures de contenció i de solució d’aquestes solsides, que esta comissió elaborara un mapa de la ciutat dels punts més susceptibles de patir solsides i de les seues causes específiques i que l’Ajuntament d’Alcoi s’adrece al Govern de l’Estat Espanyol, al Govern de la Generalitat i a la Diputació d’Alacant per a sol·licitar els fons necessaris de manera urgent per a realitzar les actuacions més necessàries de consolidació dels talussos i barrancs de la ciutat.
Document complet de la moció.
✅ Aprovada per unanimitat.
– PREC PER A L’ADEQUACIÓ DELS CONTENIDORS DE RESIDUS A PERSONES INVIDENTS O AMB DISCAPACITAT VISUAL
Demanàvem que s’estudie la possibilitat d’adequar els contenidors de la recollida de residus per a adaptar-los a persones invidents per tal a d’afavorir l’accessibilitat en la recollida selectiva de residus i que els dispositius puguen ser utilitzats per tota la població amb facilitat així com contribuir a fomentar la separació dels residus en origen i donar autonomia i vida independent a persones amb dificultats.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern
Notícia relacionada: Guanyar demana una ciutat amable amb les persones vulnerables
– PREC PER A PER A UN ENLLUMENAT AMB MENYS CONTAMINACIÓ LUMÍNICA
Demanàvem que es tingueren en compte els perjudicis de les llums més blanques tant ambientals com de salut a l’hora aprovar projectes de substitució de l’enllumenat exterior públic d’Alcoi i que es valore la possibilitat de contactar amb el grup d’investigació sobre la contaminació lumínica de la Universitat de València (Salvem la nit), per tal d’obtenir assessorament científic.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern
– PREC PER A PER A SOL·LICITAR INFORMACIÓ SOBRE LES REUNIONS AMB ACCIONARIAT DEL CD ALCOYANO
Demanàvem que se’ns informara del que es va tractar a la reunió a la qual Toni Francés va acudir en qualitat d’Alcalde a amb la part majoritària de l’accionariat local del CD Alcoyano per a tractar de la situació del club.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern
Notícia relacionada: Guanyar demana que totes les reunions de l’alcalde siguen públiques
– PREC PER A LA MILLORA DELS SANITARIS PORTÀTILS ACCESSIBLES EN FESTES
Demanàvem que s’ampliara el nombre de banys portàtils que permeten el seu ús totalment autònom a les persones amb dificultats de mobilitat, que aquests esmentats banys estiguen distribuïts de manera estratègica a totes les àrees de pas de les persones durant les nostres festes patronals i que es faça una acció informativa suficient perquè les persones que ho necessiten sàpiguen on s’ubiquen i al temps la resta de la ciutadania conega que la prioritat d’ús d’aquests banys és de les persones amb dificultats de mobilitat.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern
– PREC SOBRE AJUDES PER A INFRAESTRUCTURES TEATRALS
Preguntàvem pel motiu pel qual el govern municipal va decidir que l’Ajuntament d’Alcoi no optara per presentar-se a unes subvencions destinades a finançar la reforma i modernització d’instal·lacions i equipament d’espais quan havien dit que sí que ens presentariem i demanàvem que s’elabore un pla de finançament que permeta la calendarització de la reforma del Teatre Principal d’Alcoi.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern
– PREC PER A DEMANAR INFORMACIÓ SOBRE LES ACCIONS QUE ANAVEN A PRENDRE’S DAVANT LA RESOLUCIÓ D’ANTIFRAU RESPECTE A LA GESTIÓ DE L’AIGUA POTABLE
Preguntàvem quines decisions es van prendre i quines accions es prendran respecte a cadascun dels punts de recomanació de l’agència antifrau i demanàvem que s’informe la corporació de les noves accions i pasos que es prenguen en el cas.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern

Abril 2022

– MOCIÓ DE SUPORT AL POBLE SAHRAUÍ
Demanàvem que l’Ajuntament d’Alcoi donara suport a la resolució del conflicte del Sàhara en el marc del procés de descolonització sustentat en les resolucions de l’ONU inclòs el dret d’autodeterminació del poble sahrauí mitjançant un referèndum i mostrar el rebuig al pla del Regne de Marroc.
Document complet de la moció.
Document complet de la moció final votada amb les esmenes de la resta de grups.
No aprovada amb els vots a favor del PP, Compromís, Podem, Guanyar Alcoi i el regidor no adscrit, els vots en contra del PSOE i l’abstenció de Ciudadanos i Vox.
– MOCIÓ PRESENTADA PER DIVERSOS COL·LECTIUS PER A LA COL·LOCACIÓ REVERSIBLE, OCASIONAL I PER TEMPS LIMITAT DE PANCARTES CÍVIQUES, CULTURALS O D’ESDEVENIMENTS FESTIUS AL BALCÓ DE L’AJUNTAMENT
Vam donar suport a la moció presentada per diversos col·lectius en la que sol·licitaven a l’Ajuntament mantenir el seu balcó principal com a lloc destinat a la collocació reversible, ocasional i per temps limitat de pancartes cíviques, culturals o d’esdeveniments festius, per tal com no suposen cap agressió al patrimoni cultural i, a més, afavoreixen la participació ciutadana i democràtica i contribueixen a la revitalització del nucli antic.
Document complet de la moció.
No aprovada amb els vots a favor del PP, Compromís, Ciudadanos, Podem i Guanyar Alcoi, els vots en contra del PSOE i l’abstenció de Vox i el regidor no adscrit.
Notícies relacionades:
Malestar después de que el Ayuntamiento de Alcoi no permita colgar la pancarta del 8M en su balconada
L’Ajuntament d’Alcoi decideix no penjar la pancarta commemorativa pel 8M, dia de les dones treballadores
El Ayuntamiento de Alcoy no permitirá la colocación de “ningún tipo de cartel” en edificios municipales del Centre
– MOCIÓ PRESENTADA PER LA COLLA ECOLOGISTA LA CARRASCA- ECOLOGISTE EN ACCIÓ PER A RECLAMAR LA INDEMNITZACIÓ COMPENSATÒRIA DEL CÀNON DE SANEJAMENT
Vam donar suport a la moció presentada per Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció, la qual participa en la Iniciativa Ciutadana per la Gestió Pública de l’Aigua, en la que demanaven que l’Ajuntament reclamara la indemnització compensatòria del canon de sanetjament que ens pertocava, que s’exigira a l’empresa la documentació necessària per a fer les verificacions corresponents i que es depuraren responsabilitats per les negligències comeses.
Document complet de la moció.
No aprovada amb els vots a favor del PP, Compromís, Podem, Guanyar Alcoi, els vots en contra del PSOE i l’abstenció de Ciudadanos, Vox i el regidor no adscrit.
Notícies relacionades:
Guanyar reclama a Francés que recupere els diners que l’Ajuntament ha deixat de cobrar pel servei d’aigua potable
Aiguapública demana a l’Ajuntament d’Alcoi que reclame a Aqualia ingressos cobrats indegudament
L’Agència Valenciana de Lluita contra el Frau i la Corrupció investiga l’Ajuntament d’Alcoi i Aqualia per irregularitats en la gestió de l’aigua
Escàndol en la gestió privada de l’aigua d’Alcoi: Antifrau confirma totes les irregularitats denunciades
– PREC PER A LA TRANSPARÈNCIA EN DADES D’IGUALTAT DE L’ASSOCIACIÓ DE SANT JORDI
Demanàvem que l’Ajuntament d’Alcoi fera una petició formal a l’Associació de Sant Jordi perquè es facen públiques les dades del nombre de socis i sòcies de les diferents filaes, especificant els membres de ple dret i desagregades per sexe i que en el conveni que es signa cada any amb l’Associació de Sant Jordi s’incloga específicament l’elaboració d’uns indicadors d’igualtat de gènere i origen.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern
– PREC PER A LA PROMOCIÓ DEL DRET A COMPTAR AMB UN COMPTE CORRENT GRATUÏT
Demanàvem que des de l’Ajuntament es faça una campanya informativa adreçada a la població en general perquè es conega el dret que tenen les persones que pateixen una situació de vulnerabilitat econòmica i social a poder comptar amb un compte bancari gratuït i la manera en com fer-lo efectiu.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern
– PREC PER A LA CREACIÓ D’UN BANC DEL MOVIMENT
Demanàvem que es plantejara la creació d’un servei que pose a la disposició dels ciutadans i ciutadanes que ho necessiten cadires de rodes, caminadors, crosses, llits articulats i altres productes de suport a persones amb discapacitat o dificultats de moviment i que també puga oferir productes
tecnològics de suport per a tota classe de discapacitat, com ara dispositius per a l’ordinador o joguines adaptades. Que per a este efecte s’organitzara una trobada amb les persones responsables d’aquest servei a altres municipis perquè se’ns plantege les potencialitats d’un servei d’aquestes característiques.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern
Notícia relacionada: Es constitueix el Banc del Moviment, un servei de préstec de material ortopèdic a Barcelona

Març 2022

– MOCIÓ CONJUNTA AMB COMPROMÍS PER A LA COL·LABORACIÓ EN L’OBTENCIÓ D’AJUDES PER AL BARRI DE LA SANG
Demanàvem que l’Ajuntament d’Alcoi realitzara la recerca i gestions necessàries per a aconseguir les subvencions necessàries d’Europa, l’estat espanyol i Generalitat Valenciana, que l’Ajuntament d’Alcoi assumira el pagament del projecte de rehabilitació Energètica dels edificis del Barri de la Sang per tal de donar una solució definitiva als problemes estructurals que pateix el barri i també que l’Ajuntament d’Alcoi informara puntualment a tots i cadascun de les persones propietàries dels habitatges del barri de La Sang del procés que s’està seguint per a solucionar el problemes estructurals dels edificis on resideixen.
Document complet de la moció.
No aprovada amb els vots a favor del PP, Compromís, Ciudadanos, Podem i Guanyar, els vots en contra del PSOE i el regidor no adscrit i l’abstenció de Vox.
– PREC PER A LA MILLORA DEL TEATRE CALDERÓN
Demanàvem que es tingueren en compte i s’estudiaren les demandes de millora presentades respecte al Teatre Calderón on tractàvem diferents aspectes com les condicions laborals actuals del personal del teatre, les necessitats de manteniment de les instal·lacions que planteja l’empresa gestora, les fórmules que s’han seguit per tal de coordinar i fer el seguiment de la gestió de l’empresa, la necessitat d’escometre actuacions per tal de fer el teatre més accessible o la comunicació i promoció de les representacions del teatre per tal de, o incorporar-les al plec de condicions, o executar-les de la millor forma possible.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern
Notícia relacionada: Guanyar Alcoi planteja millores necessàries per al Teatre Calderón

Document complet amb les propostes de millora per al Teatre Calderón
– PREC PER AL COMPLIMENT DE LA SENTÈNCIA DEL MCDONALD’S
Féiem una série de preguntes sobre el procés judicial en el qual es va acabar declarant com a il·legal l’ús de l’aparcament del restaurant i el compliment de les decisions judicials i demanàvem que s’executara la sentència com abans millor.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern
Notícia relacionada: Guanyar reclama que es restituisca per a la ciutat la zona verda a l’antic aparcament del McDonald’s

Febrer 2022

– PREC PER AL FOMENT DE L’ÚS DE LA XARXA MUNICIPAL DE BIBLIOTEQUES
Demanàvem diverses propostes per a afavorir l’ús de les biblioteques municipals, entre elles: un pla de sostenibilitat laboral per a les biblioteques municipals perquè no tornaren a passar les situacions de tancament per falta de personal, un pla i calendari per a solucionar els problemes d’accessibilitat que la biblioteca Ricardo Senabre pateix, que com a suport a la nostra comunitat universitària s’habilitara un espai d’estudi 24 h durant els diferents períodes d’exàmens universitaris, que com a element per a minimitzar la desigualtat educativa s’oferira un servei de suport educatiu a les biblioteques municipals i que es fera una campanya per a promocionar les biblioteques municipals i el seu ús, amb visites programades dels diferents centres educatius.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern
Notícia relacionada:
Guanyar demanarà explicacions al govern de Francés per la situació de les biblioteques
Guanyar promou la posada en marxa d’un servei de suport educatiu a les biblioteques
– PREC PER A AGILITZAR L’APROVACIÓ DEL ROM
Demanàvem que després de temps parat es reactivara el procés de redactar i definir el document del Reglament Orgánic Municipal (ROM) per a poder aprovar-lo com abans millor.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern
Notícia relacionada: Guanyar Alcoi demana que s’aprove definitivament el Reglament Orgànic Municipal (2019)
– PREC PER A OPTAR A LA CONVOCATÒRIA D’AJUDES PER A LA MILLORA D’INFRAESTRUCTURES CULTURALS
Demanàvem que des de l’Ajuntament s’optara a la convocatòria d’ajudes per a finançar millores a les infraestructures d’arts escèniques i musicals de la ciutat convocada per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern
– PREC PER A LA MILLORA DE L’ESTAT DE LA VEGETACIÓ A LA ZONA NORD
Demanàvem s’estudiaren les causes del mal estat de diverses vegetacions al barri de la Zona Nord s’actuara per a solucionar el problema.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern
– PREC PER A LA REDACCIÓ D’ESTUDIS PREVIS A ACTUACIONS AL CENTRE HISTÒRIC
Demanàvem que es redacten estudis previs d’actuació als edificis situats al Centre, dins de l’àrea del Conjunt Històric declarat BIC, per tal de conservar els valor ambientals i culturals identificatius de la ciutat històrica, en compliment de la Llei del Patrimoni Cultural Valencià.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern
Notícia relacionada: Guanyar denuncia que el govern de Francés executa obres al Centre Històric sense tindre l’autorització obligatòria de Conselleria
– PREC PER A LA UTILITZACIÓ D’AIGUA DE L’AIXETA EN ACTES PÚBLICS
Demanàvem que en tots els actes organitzats per l’Ajuntament d’Alcoi o en els que col·labore es faça servir aigua de l’aixeta i no aigua embotellada a recipients d’un sol ús que als actes on no participe l’Ajuntament però tinguen lloc en espais municipals es facilite la utilització d’aigua de l’aixeta subministrant els materials necessaris i s’anime a la seua utilització en compte d’utilitzar aigua embotellada a recipients d’un sol ús i que es promocione l’ús d’aigua de l’aixeta entre les entitats que reben subvenció de l’Ajuntament perquè deixen d’utilitzar aigua embotellada als seus actes.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern
– PREC PER A LA INSTAL·LACIÓ D’UNA RAMPA PER A ACCEDIR A LA TARIMA DE L’ÀGORA
Demanàvem en comissió informativa que s’instal·lara una rampa accessible per accedir a la tarima instal·lada recentment en l’espai Àgora.
✅ Acceptat pel Govern
– PREC PER A LA PRIORITZACIÓ DE COMPLETAR ITINERARIS ACCESSIBLES
Demanàvem en comissió informativa que a l’hora d’executar obres del Pla Integral d’Accessibilitat es considere prioritzar obres d’accessibilitat per tal de completar itineraris accessibles entre punts d’interés als diferents barris i que es tinguen en compte les propostes de les associacions veïnals i col·lectius ciutadans.
✅ Acceptat pel Govern
– PREC PER A L’ADEQUACIÓ DE LES VORERES DE L’ESCOLA INDUSTRIAL
Demanàvem en comissió informativa que s’actuara com més prompte possible per a solucionar els problemes d’accessibilitat de les voreres de l’entorn de l’edifici de l’Escola Industrial i fer-lo accessible veritablement ja que en l’estat actual es dificulta o impedix l’accés a les entrades accessibles.
No va ser acceptat pel Govern
– PREC PER A LA CREACIÓ D’APARCAMENTS DE PATINETS EN PLACES D’APARCAMENTS DE COTXES
Demanàvem en comissió informativa que els llocs d’estacionament de patinets es delimitaren físicament, a ser possible amb suports verticals a la manera d’aparcabicicletes i que aquests llocs d’aparcament no ocupen espai a les voreres i espais per a vianants sinó que s’ocupen places d’aparcaments per a vehicles a la calçada.
No va ser acceptat pel Govern

Gener 2022

– MOCIÓ PER A LA CREACIÓ D’UNA MESA I UN PLA DE SALUT MENTAL
Demanàvem que es constituïsca una mesa pública per la salut mental a Alcoi que siga transversal amb la presència d’actors socials que provinguen del món sanitari i educatiu, però també laboral i econòmicque i que tinga com a primer objectiu l’elaboració d’un Pla Integral de Salut Mental a Alcoi.
Document complet de la moció.
✅ Aprovada amb els vots a favor de PSOE, PP, Podem, Compromís, Cs, Guanyar Alcoi i el regidor no adscrit i l’abstenció de Vox.
Notícia relacionada: Guanyar demana una mesa pública per la salut mental a Alcoi
– MOCIÓ PER A MILLORAR LES ACTUACIONS I AJUDES EN MATÈRIA DE REHABILITACIÓ
Demanàvem que l’Ajuntament d’Alcoi fora un agent fonamental en la captació d’ajudes europees per a la rehabilitació d’habitatges. I que ho fora vetllant per a que qualsevol veí o veïna del municipi poguera demanar aquestes ajudes amb garantia.
Document complet de la moció.
✅ Aprovada amb els vots a favor de PSOE, PP, Podem, Compromís, Cs, Guanyar Alcoi i el regidor no adscrit i el vot en contra de Vox.
Notícia relacionada: Guanyar vol que l’Ajuntament siga un agent fonamental en la rehabilitació de les vivendes
– PREC PER UNA AUDITORIA COMPLETA DEL SERVEI D’AIGUA POTABLE
Demanàvem que es realitzara una auditoria completa de la gestió del servei d’aigua potable des de que es va privatitzar en l’any 2000 fins a l’actualitat.
Document complet del prec.
❌ No va ser acceptat pel Govern
Notícia relacionada: Guanyar reclama al govern l’auditoria del servei d’aigua a la qual es va comprometre

Desembre 2021

– MOCIÓ SOBRE LA PROPOSICIÓ DE LLEI DE BEBÉS ROBATS EN L’ESTAT ESPANYOL
Demanàvem que l’Ajuntament d’Alcoi sol·licitara que s’acceleren els els tràmits per a l’aprovació de la Llei sobre ‘bebés robats’ impulsada i avalada per multitud de col·lectius tant estatals com internacionals.
Document complet del prec.
✅ Aprovada amb els vots a favor de PSOE, PP, Podem, Compromís, Cs i Guanyar Alcoi i l’abstenció de Vox i el regidor no adscrit.
Notícia relacionada: Guanyar reclama que s’accelere l’aprovació de la llei sobre ‘bebés robats’
– PREC PER A LA CREACIÓ D’AJUDES PER A LA RENATURALITZACIÓ D’ESPAIS
Demanàvem repensar i replanificar la ciutat per a afrontar els reptes del futur, entre ells els de fer una ciutat més amable i reduir la vulnerabilitat contra el canvi climàtic i proposàvem que s’elabore una planificació per a la renaturalització de la ciutat amb un protocol per a noves actuacions i també que es creen ajudes per tal d’afavorir la renaturalització d’espais privats.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern
Notícia relacionada: Guanyar treballa per un Alcoi més verd i saludable
– PROPOSTES PER A UNA EMPRESA PÚBLICA AMB MÉS SERVEIS, MÉS PARTICIPATIVA I AMB CONTROL DEMOPCRÀTIC EN LA CONTRACTACIÓ DE PERSONAL
Demanàvem que a l’hora de constituir l’empresa pública s’ampliara el seu objecte social per a no deixar fora de la gestió el transport públic, la recollida de residus o la gestió de l’aigua potable. També que s’incloguera a representants de la ciutadania i del personal treballador en el consell d’administració d’aquesta empresa pública i que l’accés als llocs de treball de l’empresa pública estiguen sotmesos a la lliure concurrència sota criteris públics d’igualtat, mèrit, capacitat i publicitat.
❌ No va ser acceptat pel Govern
Notícia relacionada: Guanyar vol una empresa pública que recupere més serveis, més participativa i amb control democràtic en la contractació de personal

Novembre 2021

– PROPOSTES PER ALS PRESSUPOSTOS 2022
Sense cap esborrany presentat per part del govern, per als pressupostos de 2022 es van presentar les propostes de Guanyar que ja s’havien presentat en plenari durant aquesta legislatura i havien sigut aprovades pel govern municipal però no havien sigut portades a terme.
Notícia relacionada: La proposta de Guanyar per als pressupostos 2022: 34 acords de plenari que mai s’han executat
– PREC PER A LA REVISIÓ DE L’IBI
Demanàvem que l’IBI fora més transparent i més just proposant uns sèrie de mesures com l’actualització del valor cadastral, que constara tota la informació i els criteris de l’impost al rebut, que s’equipara el descompte de les famílies monoparentals a les nombroses o que s’incrementara l’IBI als grans tenedors d’habitatges buits, entre altres.
Document complet del prec.
❌ No va ser acceptat pel Govern
Notícia relacionada: Guanyar reclama una revisió en profunditat de l’IBI
– PREC PER A L’ADQUISICIÓ PER A ALCOI DELS LLIBRES LGTBIQ+ CENSURATS A CASTELLÓ
Demanàvem que davant dels intents de l’extrema dreta reaccionària de censurar una sèrie de llibres de temàtica LGTBIQ+ i contra l’homofòbia que l’Ajuntament de Castelló havia donat a diversos centres educatius de la ciutat, com a mostra de suport i també com a element de promoció de la lectura i de la diversitat, s’adquiriren eixos llibres perquè tots els centres escolars de la ciutat i les nostres biblioteques públiques comptaren amb ells.
Document complet del prec.
✅ Acceptat parcialment pel Govern (no s’adquiriran tots el llistat de llibres, només alguns que ja entraven dins la seua planificació)
Notícia relacionada: Guanyar Alcoi demana que es compren els llibres LGTBIQ+ censurats a Castelló per a les biblioteques d’Alcoi
– PREC PER A PER A LA PROMOCIÓ DE L’ÚS DE LA BICICLETA EN LA COMUNITAT EDUCATIVA
Demanàvem la iniciativa “En bici a la Universitat” que impulsa la Generalitat tinga el seu reflex a Alcoi demanant que es tinga en compte a Alcoi per a aquestes accions i que s’estudie la possibilitat d’implementar aquests cursets o semblants per a la ciutadania en general i amb major èmfasi amb la comunitat educativa per a promoure que els xiquets, xiquetes i joves puguen acudir al seu centre d’ensenyament en bicicleta.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern
Notícia relacionada: Guanyar demana cursos adreçats a la ciutadania per fomentar l’ús de la bicicleta

Octubre 2021

– PREC PER A L’AUGMENT DE LA PRESÈNCIA DE DONES A LES EXPOSICIONS D’ARTS PLÀSTIQUES
Demanàvem que la programació anual d’exposicions d’arts plàstiques incloga entre un 40 i un 60% de presència de dones i que siga en igualtat de condicions que la dels homes.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern
Notícia relacionada: Guanyar reclama al PSOE respecte pel treball de les dones artistes
– PREC PER A LA DECISIÓ COL·LECTIVA DELS REPRESENTANTS ALS CONSELLS ESCOLARS
Demanàvem que el model de representació de l’Ajuntament als Consells Escolars i els representants als mateixos es decidisquen de manera col·lectiva al plenari.
Document complet del prec.
❌ No va ser acceptat pel Govern
Notícia relacionada: Guanyar reclama que el govern de Francés deixe la propaganda i es comprometa amb l’educació de qualitat
– PREC PER A LA RETIRADA D’HONORS A FRANCO AL LLISTAT DE MEDALLES D’OR
Demanàvem que s’iniciaren els tràmits per a revocar i deixar sense efecte els acords en els que se li concedia la Medalla de la Ciudad i que es faça constar al registre d’Honors i Distincions com a retirada o anulada.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern
Notícia relacionada: Guanyar pren la iniciativa per a que Franco deixe de ser Medalla d’Or d’Alcoi

Setembre 2021

– PREGUNTES I PRECS RESPECTE A LA SITUACIÓ DE L’HOSPITAL VERGE DELS LLIRIS
Preguntàvem per els contactes del govern local amb els implicats en la situació de l’Hospital i demanàvem que es convocara una mesa celebrada a Alcoi en la que es puguen trobar els agents implicats (inclosos els usuaris) per a elaborar un pla d’acció a curt i mitjà termini.
Document complet del prec.
❌ No va ser acceptat pel Govern al·legant que ja exisitia la mesa quan no és cert.
Notícia relacionada: Guanyar demana solucions definitives per a l’hospital
– PREGUNTES I PRECS RESPECTE A LA NO PARTICIPACIÓ EN AJUDES D’ARTS ESCÈNIQUES
Preguntàvem les raons de la no participació en les ajudes d’arts escèniques convocades per la Diputació d’Alacant i demanàvem que l’Ajuntament d’Alcoi participe en totes i cadascuna de les vies de finançament de caràcter cultural que es convoquen.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern
Notícia relacionada: Guanyar lamenta que el govern del PSOE no haja optat a les ajudes al sector teatral de la Diputació
– PREGUNTES I PRECS RESPECTE A DEFICIÈNCIES EN ACCESSIBILITAT EN DIVERSES OBRES
Preguntàvem per les deficiències en accessibilitat a l’entrada del IVAM-CADA i al carrer Sant Francesc denunciades per Avanzar i demanàvem que es rectificaren les obres i es convocara la comissió d’accessibilitat tal com s’havia acordat.
Document complet del prec.
❌ No va ser acceptat pel govern al·legant que les obres complien la legalitat.
Notícies relacionades:
Avanzar detecta obres d’accessibilitat fora de la normativa al CADA i el carrer Sant Francesc d’Alcoi i demana rectificacions
Guanyar evidencia les mentides del govern de Toni Francés amb l’accessibilitat de la ciutat
– PREGUNTES I PRECS RESPECTE D’UNA FUITA D’AIGUA I EL MANTENIMENT I CONSERVACIÓ DE LES INFRAESTRUCTURES
Preguntàvem per les raons d’una fuita d’aigua i si podia estar provocada per falta de manteniment i inversions de l’empresa concessionària i demanàvem que s’instara a l’empresa a realitzar les inversions necessaries per al manteniment i conservació de les infraestructures tal com marca el contracte.
Document complet del prec.
❌ No va ser acceptat pel govern al·legant que ja es feia.
Notícia relacionada: Guanyar demana explicacions al govern sobre el “guèiser” de Santa Rosa
– PREGUNTES I PRECS RESPECTE ALS AUGMENTS DELS NIVELLS D’OZÓ I LA SUPERACIÓ DEL NIVELL D’INFORMACIÓ
Preguntàvem per les gestions realitzades pel govern local davant els augments dels nivells d’ozó i demanàvem que des de Conselleria es compliren els protocols d’informació i que des de l’Ajuntament d’Alcoi es preparara un protocol propi d’actuació.
Document complet del prec.
✅ Acceptat pel Govern
Notícia relacionada: L’onada de calor va impulsar la contaminació per ozó a Alcoi, que va superar el llindar d’informació
– ALTRES PROPOSTES:
Guanyar demana a la Generalitat Valenciana que s’atenguen amb urgència les reclamacions de l’hospital
Guanyar defensa la necessitat de que els carrers d’Alcoi s’adapten als nous temps

Agost 2021

– MOCIÓ PER A L’ELABORACIÓ D’UN PLA CONTRA LES ALTES TEMPERATURES
Demanem que s’elabore un pla local contra la calor que incloga un estudi detallat del clima urbà de la ciutat així com les mesures i accions a curt i mitjà termini que es consideren adients tant per a afavorir la reducció de les temperatures a la ciutat com per a prevenir i pal·liar els efectes de l’augment d’aquestes.
Document complet de la moció.
✅ Aprovada amb els vots a favor de PSOE, PP, Podem, Compromís, Cs i Guanyar Alcoi, l’abstenció del regidor no adscrit i el vot en contra de Vox.
Notícia relacionada: Guanyar demana al govern mesures per a combatre les altes temperatures

Juliol 2021

– MOCIÓ PER A LA IMPLEMENTACIÓ D’UN SERVEI D’ATENCIÓ I CURA PER A LA INFÀNCIA
Demanàvem la implementació d’un servei de cura municipal per a facilitar fer compatible la vida laboral, familiar i personal de la ciutadania d’Alcoi, que s’estudiara la possibilitat que els centres educatius de la ciutat romanguen oberts tant en dies lectius com no lectius al llarg de tot l’any durant una llarga franja horària i que els xiquets siguen atesos per professionals oferint activitats que suposen per a ells i elles un enriquiment i una font de diversió i que s’estudiara la possibilitat d’implementar una línia d’ajudes perquè les famílies més vulnerables puguen gaudir d’aquest servei.
Document complet de la moció.
Aprovada amb els vots a favor de PSOE, PP, Compromís, Ciudadanos, Podem, Guanyar Alcoi i el regidor no adscrit i l’abstenció de Vox.
Notícia relacionada: Guanyar aconsegueix l’aprovació d’un servei de cura als xiquets i xiquetes sense cap vot en contra
– PREGUNTES I PREC SOBRE LA REHABILITACIÓ DEL CENTRE HISTÒRIC
Preguntàvem perquè no s’incloia cap projecte de rehabilitacio d’habitatges al Centre en el document presentat per a les ajudes dels fons europeus i en quin moment es troba la redacció del projecte de rehabilitació de les façanes del barri de la Sang que es va acordar al plenari i demanàvem que es realitzen els tràmits necessaris per a l’elaboració i la redacció d’un projecte de rehabilitació integral del Centre històric d’Alcoi quantificat i temporalitzat i que prioritze els habitatges.
Document complet del prec.
Acceptat pel Govern.
Notícies relacionades:
Guanyar exigeix que La Sang, el Centre històric i el Partidor entren en els projectes als fons europeus
Guanyar exigeix realitats i no més promeses per al Centre d’Alcoi
El PSOE no té cap projecte per a la rehabilitació integral del centre per als fons europeus
– PREC PER A LA IMPLEMENTACIÓ D’UN SERVEI DE PRÉSTEC DE JOCS DE TAULA
Demanàvem que s’implante un servei de préstec de jocs de taula a la manera en com ho
fem amb els llibres i els materials audiovisuals.
Document complet del prec.
Acceptat pel Govern.
– PREC PER A UNA CAMPANYA DE PROMOCIÓ DELS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS DE LA GENERALITAT VALENCIANA
Demanàvem que s’elabore una campanya de promoció de la participació en aquests primers pressuposts participatius de la Generalitat Valenciana i que s’habiliten espais amb ordinadors i assistència perquè la bretxa digital no siga un impediment per a exercir els drets de ciutadania en la participació.
Document complet del prec.
Acceptat pel Govern.
Notícia relacionada: Guanyar exigeix al govern la difusió de les propostes fetes pel veïnat d’Alcoi als Pressupostos Participatius de la Generalitat Valenciana
– ALTRES PROPOSTES:
Guanyar reclama mesures urgents i fermes per l’escola pública a Ajuntament d’Alcoi i Conselleria d’Educació

Juny 2021

– MOCIÓ PER A UNA SALUT MENSTRUAL MÉS LLIURE I SEGURA
Demanem que es proporcionen gratuïtament productes d’higiene menstrual en els edificis públics com centres educatius, centres de salut o el mateix ajuntament i que es celebre el Dia Internacional de la Higiene Menstrual amb l’organització d’unes jornades anuals al voltant d’aquest dia internacional per a normalitzar la menstruació i oferir informació a la societat en general i més en concret a les joves i als joves per tal de desmuntar els mites falsos que s’hi relacionen.
Document complet de la moció.
Aprovada amb els vots a favor de PSOE, Compromís, Ciudadanos, Podem, Guanyar Alcoi i el regidor no adscrit i els vots en contra de PP i Vox.
Notícia relacionada: Guanyar demana una higiene menstrual més accessible i lliure de prejudicis
– PREC PER A UN ESPAI DE PARTICIPACIÓ SOBRE EL MODEL DE SERVEI D’AIGUA
Demanem que es cree un espai de participació junt amb la ciutadania, on s’aporte la informació necessària per a poder reflexionar i debatre conjuntament sobre el model de gestió del servei de proveïment d’aigua potable d’Alcoi, contribuint així en l’elecció del model més beneficiós per a la ciutat.
Document complet del prec.
Acceptat pel Govern.
Article relacionat: Vint anys no són prou
– PREC PER A LA REDACCIÓ D’UNA ORDENANÇA CONTRA LA CONTAMINACIÓ ACÚSTICA
Demanem que es realitzen els tràmits necessaris per a aprovar una Ordenança municipal de protecció contra la contaminació acústica i es consigne la quantitat necessària per a la seua execució.
Document complet del prec.
Acceptat pel Govern.
Notícia relacionada: S’elaborarà una ordenança contra la contaminació acústica a proposta de Guanyar

Maig 2021

– PROPOSTES ALS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS DE LA GENERALITAT VALENCIANA
Hem presentat un total de 5 propostes amb la intenció que els pressupostos de la Generalitat contemplen invertir en la ciutat per a diferents aspectes:
Rehabilitació del Centre Històric d’Alcoi
Promoció de l’accessibilitat dels edificis per a evitar la soledat no volguda
Un servei de suport comunicatiu per a l’escola pública
L’adquisició d’un espai fabril per a dur a terme un Ateneu de creació i fabricació (proposant ubicar-lo al carrer Barranc de Na Lloba)
Obertura del refugi de la guerra civil de Sant Tomàs
Notícia relacionada: Guanyar presenta 5 propostes als pressupostos participatius de la Generalitat Valenciana
– PREC PER A EVITAR LA MINORACIÓ DE SUBVENCIONS DE CARÀCTER SOCIAL
Demanàvem que es buscara una solució per que no s’haja de reintegrar part de les subvencions i recursos que es reben per a serveis socials per la conselleria corresponent.
Document complet del prec.
No va ser acceptat pel Govern.
Notícia relacionada: Guanyar Alcoi denúncia que es tornen diners de subvencions
– PREC PER A LA NORMALITZACIÓ DE L’ÚS DEL VALENCIÀ A L’ADMINISTRACIÓ
Demanàvem tres mesures concretes per a la normalització i promoció del valencià: Que els documents emesos per l’Ajuntament estiguen redactats en valencià, que a les publicacions en les que s’opte pel valencià i el castellà es faça presentant la totalitat dels textos en valenciài que als llocs web que depenguen de l’Ajuntament les pàgines d’inici estiguen en valencià.
Document complet del prec.
Acceptat pel Govern.
Notícia relacionada: El govern de Toni Francés no respecta els drets dels valencianoparlants
– PREC PER A UN PLA D’ACTIVITATS DE LLEURE EDUCATIU DE CARÀCTER UNIVERSAL A L’ESTIU
Demanàvem que s’elaborara un pla d’activitats de lleure educatiu de caràcter universal per a l’estiu 2021, amb ajudes i beques per a facilitar l’accés de les famílies més vulnerables i s’implemente un pla de comunicació perquè arribe la informació d’aquest pla a la totalitat de famílies amb xiquetes i xiquets a les que anirà adreçat aquest pla.
Document complet del prec.
Acceptat pel Govern.
– PREC PER A LA PUBLICACIÓ DE DADES COMPLETES SOBRE TRÀNSIT
Demanàvem que les dades completes de volum de trànsit que es tinguen es publiquen i actualitzen en formats oberts i descarregables per tal de facilitar el tractament per part de qui ho desitge.
Document complet del prec.
Acceptat pel Govern.
– PREC PER A L’APLICACIÓ DE DESCOMPTES A LES ENTRADES DE TICKETALCOI
Demanàvem que s’inclogueren els canvis necessaris perquè siga possible adquirir les entrades a espectacles i altres activitats socioculturals aplicant els descomptes que siga escaient i que es fera de manera urgent.
Document complet del prec.
Acceptat pel Govern.

Abril 2021

– PREC PER A LA PROMOCIÓ DE L’ESCOLA PÚBLICA
Demanàvem que es fera una campanya urgent de comunicació per a la promoció de l’escola pública d’Alcoi i que es demane a la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana un pla d’acció consensuat amb l’Ajuntament d’Alcoi per a l’increment progressiu de les places a
l’escola pública.
Document complet del prec.
Acceptat pel Govern.
Notícia relacionada: L’Ajuntament d’Alcoi farà campanya per l’escola pública a proposta de Guanyar
– PREC PER A HABILITAR BANYS PÚBLICS
Demanàvem que s’habilitaren banys públics en llocs claus de la ciutat i que tingueren un manteniment freqüent.
Document complet del prec.
No va ser acceptat pel Govern.
Notícia relacionada: Guanyar demana que la ciutat tinga banys públics
– PREC PER A LA SENYALITZACIÓ DE LES CÀMERES DE VIGILÀNCIA
Demanàvem que es senyalitzaren les zones videovigilades, que la senyalíestica estiguera redactada en valencià i que es publicara una relació de les càmeres junt amb les seues dades.
Document complet del prec.
Acceptat pel Govern.
Notícia relacionada:
Guanyar demana que la videovigilància acomplisca escrupolosament amb la normativa vigent

Març 2021

– 5 PROPOSTES REALS I SENZILLES PER A LA IGUALTAT DE GÈNERE A ALCOI
– MOCIÓ PER A DESENVOLUPAR UN PROJECTE DE MOBILITAT ESCOLAR SEGURA I SOSTENIBLE
Demanàvem que es treballe un pla de mobilitat segura i sostenible cap als centres educatius amb una anàlisi prèvia, la planificació de diverses actuacions i l’avaluació de la implantació i els resultats. I que mentre es treballa el projecte es posaren en marxa una sèrie de mesures per tal d’afavorir la pacificació dels entorns escolars.
Document complet de la moció.
Aprovada amb els vots a favor de PSOE, PP, Compromís, Ciudadanos, Podem i Guanyar Alcoi i l’abstenció de Vox.
Notícia relacionada: Guanyar proposa entorns segurs i saludables a les escoles
– PREC PER A L’ACCESSIBILITAT DELS WEBS MUNICIPALS
Demanàvem que es treballe perquè tots els webs municipals complisquen les exigències d’accessibilitat de les normatives europees i estatals, que es subsanen les possibles deficiències i es publiquen les declaracions d’accessibilitat tal com indica la normativa.
Document complet del prec.
Acceptat pel Govern.
Notícia relacionada: Guanyar reivindica que tots els webs municipals siguen totalment accessibles

Febrer 2021

– SÈRIE DE MESURES URGENTS PER AL CENTRE HISTÒRIC
– MOCIÓ CONJUNTA COMPROMÍS ALCOI I GUANYAR ALCOI PER A L’ESTUDI D’INTERVENCIÓ EDIFICIS BARRI DE LA SANG
Demanàvem que l’Ajuntament d’Alcoi realitze un estudi per esbrinar les causes de les diferents problemàtiques constructives del barri de la Sang i les seues possibles solucions. Que realitze també el projecte per esmenar de les deficiències constructives detectades i que es facen les gestions necessàries per a aconseguir les subvencions necessàries d’Europa, l’estat espanyol i Generalitat Valenciana.
Document complet de la moció.
Aprovada per unanimitat.
Notícia relacionada:
Guanyar reclama una partida pressupostària per a resoldre definitivament els problemes de La Sang
– MOCIÓ CONJUNTA DE COMPROMÍS, PODEM I GUANYAR ALCOI CONTRA LA POBRESA ENERGÈTICA I PER LA REGULACIÓ DEL PREU DE L’ELECTRICITAT
Presentàvem diferents mesures a diferents administracions públiques perquè es pose fre a l’especulació energètica, s’emprenga una profunda reforma del mercat elèctric, es regulen les tarifes, s’estudie la viabilitat de la creació d’una empresa pública energètica que afavorisca la competència del sector i beneficie les persones consumidores davant dels abusos de les elèctriques i es reforcen les polítiques d’impuls a l’autoconsum fotovoltaic, la generació distribuïda i les Comunitats Energètiques Locals.
Document complet de la moció.
Aprovada amb els vots a favor de PSOE, Compromís, Podem i Guanyar Alcoi, l’abstenció de PP i Ciudadanos i el vot en contra de Vox.
Notícia relacionada:
Guanyar Alcoi presenta mesures per a la regulació del mercat elèctric i contra la pobresa energètica

Gener 2021

– UTILITZAR LA SMART CITY PER A PRENDRE DECISIONS RESPECTE A LA PANDÈMIA
Demanàvem que les anàlisis de les aigües residuals s’utilitzen per a crear un model que ajude a plantejar estratègies de previsió respecte a la pandèmia.
Plantejàvem també que es demane a Salut Pública un cribratge massiu davant de la possible pèrdua de la traçabilitat del virus a Alcoi.
Notícia relacionada:
Guanyar demana utilitzar la Smart City per a eixir, i no tornar, a la dramàtica situació de la ciutat amb la Covid-19
– MOCIÓ PER A L’ADHESIÓ AL CODI ÈTIC DE LA GENERALITAT
Demanàvem que els regidors i regidores d’esta corporació municipal s’adherisquen al Codi de Bon Govern de la Generalitat Valenciana i es treballe per fer efectius tots i cadascun dels compromisos adquirits en aquest codi.
Document complet de la moció.
Aprovada amb els vots a favor de PSOE, PP, Compromís, Ciudadanos, Podem i Guanyar Alcoi i l’abstenció de Vox.
Notícia relacionada:
Guanyar reclama a la corporació municipal que s’adherisca al Codi de Bon Govern de la Generalitat Valenciana
– PREC PER A LA CONVOCATÒRIA D’UNA COMISSIÓ ESPECIAL DEDICADA ALS FETS OCORREGUTS A DOMUS VI DURANT LA PRIMERA ONADA DE LA COVID-19
Demanàvem que s’acomplira l’acord aprovat per tots els grups de convocar una comissió especial dedicada a la gestió del brot a la residència d’Oliver durant la primera onada.
Document complet del prec.
No va ser acceptat pel Govern.
Notícia relacionada:
Guanyar vol saber si en Domus Vi s’han respectat els drets humans
– LA NO OBLIGATORIETAT DEL CASC PER A USUARIS DE BICICLETA A L’ORDENANÇA DE CIRCULACIÓ
Tal com al·legaven altres col·lectius consideravem que obligar a l’ús de casc als usuaris de bicicletes desincentiva l’ús de la bicicleta. A més esta obligació contradiu aspectes de la llei autonòmica on es parla de no imposar al ciclista més limitacions que les de la llei de trànsit i també dificulta la implantació de sistemes públics de lloguers de bicicletes.
No va ser acceptat pel Govern.
Notícia relacionada:
Guanyar denuncia que l’ordenança de trànsit no afavoreix l’ús de la bicicleta

– PROPOSTES PER ALS PRESSUPOSTOS DE 2021:

– MILLORA DEL PROCEDIMENT D’APROVACIÓ DELS PRESSUPOSTOS:
1- Aprovar el pressupost en el mes de desembre.
2- Aportar als grups de l’oposició una proposta completa amb ingressos i despeses amb temps suficient per a la seua anàlisi.
3- Acompanyar la informació que es transmet als grups de l’oposició, com a representants de la ciutadania que són, amb memòries explicatives completes i ben redactades on s’argumenten de manera coherent les decisions preses.
4- Presentar indicadors avaluatius per a poder mesurar la conveniència de la partida i el grau d’acompliment de l’objectiu que es cerca amb aquesta.
Notícia relacionada:
Guanyar demana un govern més eficient pel bé d’Alcoi
– ELABORACIÓ D’UN SISTEMA D’INDICADORS:
Elaboració d’un sistema d’indicadors desagregat per sexe i amb dades diacròniques que permeta conéixer com és la població d’Alcoi, fer una avaluació social de com és de rendible socialment el pressupost municipal així com les polítiques municipals. Això ja va ser aprovat pel plenari d’Alcoi a proposta de Guanyar en setembre 2019 i amb els vots a favor de PSOE, PP, Compromís, Cs, Podem i Guanyar Alcoi. Encara no s’ha dut a terme.
Notícia relacionada:
El Govern Municipal no sap com viu la població d’Alcoi
– INCREMENT DE LA PARTIDA D’INVERSIÓ SOCIAL
L’associació de Directores i Gerents de Serveis Socials assenyala els 100 euros per habitant en inversió social (cap. 23) com el llindar per a una bona política social. Ciutats valencianes com Alzira o Quart de Poblet superen amb escreix aquesta xifra. Barcelona supera els 200 €. I Alcoi al pressupost de 2021 es situa en 92 €.
Guanyar Alcoi proposa que s’incremente aquesta xifra notablement arribant als 110 €/habitant i que en el pressupost de 2022 s’arribe als 120 €/hab. I amb eixe increment s’implementen línies d’acció importants:
Acompanyament i atenció a la salut mental amb especial incidència en els adolescents i joves
Increment de la partida de les ajudes Reactiva (amb especial incidència en les famílies per a pal·liar la pobresa infantil)
Increment de la partida a prestacions individuals (amb especial incidència en els xiquets per a pal·liar la pobresa infantil)
Espai de respir per a cuidadores de persones grans dependents
Servei d’acompanyament als majors (per a passejar, anar a la perruqueria, al mercat…)
Notícia relacionada:
Guanyar demana una inversió social suficient per als problemes dels alcoians
– AUGMENT DE LA PROMOCIÓ DE LES DONES EN L’ESPORT
Al capítol d’esports (34) s’inverteixen- aproximadament perquè l’Ajuntament no aporta xifres desagregades per sexe- un total de 111.261 € a esports bàsicament feminitzats i un total de 391.401 € a esports amb una majoritària presència masculina. Són 3,5 voltes més.
Per això demanem que:
– Rebaixa d’un 5% a totes les partides destinades a esports molt masculinitzats.
– Això comportaria un total aproximat de 20.000 € suficients per a implementar una campanya per a incloure a les dones en l’esport.
No va ser acceptat pel Govern.
Notícia relacionada:
Guanyar reclama un compromís real amb la igualtat en els pressupostos de l’Ajuntament d’Alcoi
– REDUCCIÓ DE LES SUBVENCIONS SENSE CONCURRÈNCIA COMPETITIVA I AUGMENT DE LA TRANSPARÈNCIA
Al pressupost de 2021 hi ha un total d’1.570.000 € en subvencions sense concurrència competitiva ni tampoc cap criteri objectiu de per què se’ls atorga eixos diners públics. I algunes d’aquestes entitats superen de llarg els 100.000 €.
Igualment, tot i que ho hem demanat al govern municipal i s’ha aprovat, poques entitats justifiquen públicament que fan amb els diners dels impostos de totes i tots. Això és un element contrari als preceptes de transparència que reclama la normativa vigent, injust per a les entitats i a més a més de que permet el clientelisme.
Per això demanem que la quantitat total que s’atorga de manera arbitrària es rebaixe en un 50% al llarg de 2021. No estem parlant de rebaixar les subvencions a les entitats sinó de canviar com s’atorguen.
🔶 El Govern va acceptar publicar les justificacions però no augmentar la concurrència competitiva
Notícia relacionada:
Guanyar reclama un compromís real amb la igualtat en els pressupostos de l’Ajuntament d’Alcoi
– AJUDES A L’EMANCIPACIÓ JUVENIL
Al programa de joventut (3374) s’hi dirigeixen un total de 236.881 € dels quals només 158.000 € són per a activitats. Aquestes activitats però són només lúdiques. Demanem que es dedique una part a tractar de resoldre els problemes reals de la joventut. Un dels principals problemes és la seua tardana emancipació. A l’estat espanyol només un 17,3 % dels joves viuen emancipats, per tant entenem que a Alcoi és una xifra semblant.
Demanem:
– Creació nova partida per a l’inici d’una política d’emancipació juvenil 58.000 €
– Rebaixar les partides d’activitats juvenils de 158.000 € a 150.000 €
🔶 No es va incloure als pressupostos però el Govern es va comprometre a executar-ho durant l’any.
Notícia relacionada:
Guanyar vol una política d’emancipació juvenil
– FOMENT DE L’OCUPACIÓ
En la partida dedicada al pla de foment d’ocupació (550.000 €) proposem que es concrete el seu ús i que es distribuïsquen d’aquesta manera, aproximadament:
– Mesures dirigides a la incorporació de joves menors de 35 anys al mercat de treball. 30 %
– Consolidar nínxols d’ocupació qualificada. 50 %
– Promoció ocupació sector cultural (tasques tècniques i artístiques). 20 %

Concretar en aquesta partida una petita quantitat a fer una campanya informativa per a evitar el treball informal, en especial en el treball domèstic.
❌ No va ser acceptat pel Govern.
– AJUDAR A FER ACCESSIBLES ELS EDIFICIS
Segons les dades de l’Observatori Municipal d’Habitatge, només 1 de cada 5 edificis són accessibles. I el 65,4 % dels edificis de 3 o més plantes no tenen ascensor. Per això demanem que hi haja una partida per a poder contribuir a solucionar aquests problemes d’accessibilitat que sobretot afecten la població més major.
– PLA DE LLUITA CONTRA L’OBESITAT INFANTIL
L’obesitat infantil és un problema molt greu al nostre país, i més ara després de mesos de confinament. Per això vam demanar que es fera un pla de lluita contra l’obesitat infantil que va ser aprovat per unanimitat en octubre de 2019. Demanem que s’implemente una partida econòmica per a fer efectiu aquest pla.
Notícia relacionada:
Guanyar proposa un pla integral de lluita contra l’obesitat infantil
– MILLORAR LA COMUNICACIÓ DE L’AJUNTAMENT
En novembre de 2020 es va aprovar el nostre prec de la implantació d’un servei de comunicació de l’Ajuntament al qual puguen subscriure’s voluntàriament les persones que ho vulguen i se’ls faça arribar informacions concretes depenent de les seues preferències i necessitats.
Per a fer efectiva aquesta mesura demanem una quantitat dedicada a una nova partida de comunicació ciutadana per a pode implementar el servei.
Notícia relacionada:
Guanyar denuncia que l’Ajuntament d’Alcoi no tinga una via de comunicació moderna
– XARXA DE MESURA DE LA CONTAMINACIÓ
No podrem valorar com les mesures que es prenen a la ciutat per a rebaixar l’emissió de gasos contaminants estan sent efectives si no tenim indicadors que ho facen. Per això demanem implementar una xarxa d’estacions permanents de mesura contínua de contaminants per la ciutat amb publicació de les dades perquè la ciutadania puga tindre millor coneixement de la realitat.
Document complet de les esmenes i propostes presentades als pressupostos 2021.

2020

Desembre 2020

– MOCIÓ D’AJUDA A L’HOSTALERIA LOCAL
Demanàvem que, s’estudiara la viabilitat d’implementar ajudes econòmiques directes a aquests establiments i s’estudiara la possibilitat d’afavorir altres maneres de consum basades en el repartiment a domicili i en la recollida a l’establiment adaptant a la realitat local iniciatives d’altres ciutats.
Document complet de la moció.
Aprovada per unanimitat
Notícia relacionada:
Guanyar demana mesures de suport per al sector hostaler
– PREC PER A IMPLANTAR AJUDES LOCALS A ESTABLIMENTS D’OCI NOCTURN
Demanàvem que es puga implementar una línia d’ajudes econòmiques directes per a poder pal·liar la situació de vulnerabilitat extrema que estan patint els ciutadans d’Alcoi que viuen de l’activitat econòmica generada en aquests establiments i que una vegada solucionada l’obertura es puga estudiar el greuge econòmic sofert pels establiments que han estat més temps tancats i que s’analitze la viabilitat d’implementar aquestes ajudes.
Document complet del prec.
Acceptat pel Govern.
Notícia relacionada:
Guanyar reclama solucions per als establiments de l’anomenat oci nocturn

Novembre 2020

– PREC PER A L’ESTUDI I MILLORA DE LA VENTILACIÓ A LES AULES
Demanàvem que, davant la publicació d’una guia del CSIC amb recomanacions per a la ventilació en les aules, es facilite aquesta informació als centres educatius, als treballadors i treballadores dels edificis municipals, s’estudie l’adquisició d’instruments de mesura de CO2 suficients per a poder conèixer quines són les necessitats reals de ventilació de tots els espais dels centres educatius alcoians i dels edificis municipals, s’analitze i s’identifique la possibilitat de comptar amb mecanismes de ventilació forçada eficient i que sobre les mesures anteriors, s’estudie la provisió quan siga necessària de mecanismes de purificació de l’aire amb filtres HEPA.
Document complet del prec.
No va ser acceptat pel Govern.
Notícia relacionada:
Guanyar demana que s’estudie el grau de ventilació dels espais educatius i municipals
Guanyar torna a reclamar purificadors d’aire en les dependències municipals i centres educatius
– PREC PER A LA MILLORA DE LA INFORMACIÓ DIRECTA A LA CIUTADANIA
Demanàvem que s’estudie la implantació d’un servei de comunicació de l’Ajuntament al qual puguen subscriure’s voluntàriament les persones que ho vulguen i se’ls faça arribar informacions concretes depenent de les seues preferències i necessitats.
Document complet del prec.
Acceptat pel Govern.
Notícia relacionada:
Guanyar denuncia que l’Ajuntament d’Alcoi no tinga una via de comunicació moderna
– PREC PER A LA TRANSPARÈNCIA A LES CONTRACTACIONS
Demanàvem la inclusió de clausules-tipus de transparència i open data als contractes de serveis públics, que es revisen els contractes vigents per buscar la manera d’incloure-les i que s’establisquen els mecanismes de control necessaris i sancions pertinents a l’incompliment d’estes clàusules així com la visibilitat d’este compromís.
Document complet del prec.
🔶 Acceptat parcialment (no accepten la revisió de contractes vigents)
– PREC PER A LA TRANSPARÈNCIA EN JUNTA DE PORTAVEUS I COMISSIONS INFORMATIVES
Demanàvem que els ordes del dia i les actes de les juntes de portaveus i comissions informatives siguen publicades al web de l’Ajuntament d’Alcoi.
Document complet del prec.
Acceptat pel Govern.
– PREC PER A LA PUBLICACIÓ DE DADES SOBRE CONTAMINACIÓ
Demanàvem que les dades completes i pormenoritzades dels mesuraments de contaminació al Centre dels que parlava una notícia de l’Ajuntament i la resta de mesures que s’hagen realitzat o es realitzen en un futur a la resta de la ciutat estiguen disponibles a la ciutadania de forma oberta.
Document complet del prec.
Acceptat pel Govern.
– RECUPERAR LA ZONA VERDA A L’ANTIC APARCAMENT DEL MCDONALD’S
Que es restaure l’espai de l’aparcament del McDonald’s com a zona verda, tal com indica el planejament urbanístic oficial, per al gaudi de les alcoianes i alcoians.
Notícia relacionada:
Guanyar reclama que es restituisca per a la ciutat la zona verda a l’antic aparcament del McDonald’s

Octubre 2020

– PREC PER A LA TRANSPARÈNCIA EN LES AJUDES A ENTITATS
Demanàvem que s’incloga a totes les subvencions i convenis signats amb entitats una clàusula de transparència per a que les entitats beneficiàries acomplisquen amb les mesures de transparència que indica la llei de transparència valenciana, que se’ls donar suport administratiu i tècnic per assolir esta demanda, que que es controlara el compliment d’esta obligació i s’imposaren sancions a les que no ho acompliren.
Document complet del prec.
🔶 Acceptat parcialment (només el primer punt d’inclusió de les clàusules però no el suport, control i sancions)
Notícia relacionada:
Guanyar demana mesures de transparència per a evitar el clientelisme
– PREC PER A LA PARTICIPACIÓ A L’ORGANITZACIÓ DE LES ACTIVITATS EXTRAESCOLARS
Demanàvem que en l’organització definitiva de les activitats extraescolars es tinga en compte la veu de les xiquetes, xiquets i joves i també de les famílies a través d’un projecte participatiu que s’enquadraria perfectament en l’estatut de Ciutat Educadora i de Ciutat Amiga de la Infància com és el cas d’Alcoi.
Document complet del prec.
No va ser acceptat pel Govern.
– PREC PER A SOL·LICITAR UN INFORME SOBRE CONTRACTACIÓ
Demanàvem que, després de diverses negatives a la proposta de l’emissió d’un informe sobre un procés a la contractació de la publicitat institucional que consideràvem que era irregular, l’informe es sol·licitara des d’Alcaldia com se’ns deia que era competència o se’ns donara una alternativa.
Document complet del prec.
No va ser acceptat pel Govern.
– PREC PER A LA PUBLICACIÓ DEL DIAGNÒSTIC D’IMPACTE DE LA COVID-19
Demanàvem que es publique el diagnòstic d’impacte de la Covid-19 a la ciutat al web de l’Ajuntament d’Alcoi amb les seues corresponents actualitzacions i que les dades siguen siguen presentades en formats accessibles per a la seua anàlisi.
Document complet del prec.
Acceptat pel Govern.
– PREC PER A PER A LA PUBLICACIÓ DE LA PROGRAMACIÓ CULTURAL
Demanàvem que es publique la programació completa de la temporada del Teatre Calderón al web del teatre i l’agenda del web de venda d’entrades, que s’edite d’un catàleg amb la programació completa per a repartiment limitat i que es generen codis QR perquè es puga accedir de forma directa al catàleg de la programació completa.
Document complet del prec.
No va ser acceptat pel Govern.
– PREC PER A A L’ADHESIÓ A LA XARXA CIUTATS LLIURES DE TRÀFIC DE DONES, XIQUETES I XIQUETS DESTINATS A LA PROSTITUCIÓ
Demanàvem que l’Ajuntament d’Alcoi d’adherisca a la Xarxa Ciutats Lliures de Tràfic de Dones, Xiquetes i Xiquets destinats a la prostitució i s’assenyale la data en el calendari d’accions de l’Ajuntament d’Alcoi per a realitzar accions tant de conscienciació com d’acció per acabar amb
aquest problema.
Document complet del prec.
Acceptat pel govern
– PREC PER A A LA FEMINITZACIÓ DEL NOMENCLÀTOR DE CARRERS
Demanàvem que s’eliminen del nostre nomenclàtor la referència a qualsevol vestigi franquista, que un dels carrers substituïts siga dedicat a Isabel Clara-Clara Simó i Monllor, que un dels altres carrers substituïts siga dedicat a les dones represaliades per la dictadura feixista. I que s’instal·le una placa amb el nom de totes elles.
Document complet del prec.
No va ser acceptat pel Govern.
– PREC PER A LA PLANIFICACIÓ D’APARCAMENTS PREFERENTS PER A RESIDENTS AL CENTRE
Demanàvem que s’implanten mesures per a facilitar i prioritzar l’aparcament als veïns i veïnes del Centre el més prompte possible, a ser possible abans de les futures eliminacions de places amb la conversió del Centre en zona per a vianants, per tal de perjudicar com menys possible a les persones residents al Centre que necessiten utilitzar el cotxe als seus desplaçaments.
Document complet del prec.
Acceptat pel Govern.
– PREC PER A AJUDES PER A MASCARETES ALS CENTRES EDUCATIUS
Demanàvem Que el govern municipal implemente una línia d’ajudes per a pal·liar el greuge que el cost de les mascaretes està tenint en l’economia domèstica de moltes famílies alcoianes, especialment ara quan han patit un important sotrac a causa de les condicions de seguretat sanitària imposades per la pandèmia.
Document complet del prec.
🔶 Acceptat parcialment
Notícia relacionada:
Guanyar demana que el govern facilite mascaretes gratuïtes almenys a les persones que més ho necessiten.
– POLÍTIQUES COHERENTS EN MOBILITAT
Demanàvem que adequar nous espais per a cotxes, sense a més a més prioritzar-los per a residents, no fora l’única mesura que s’aplicara als solars.
Notícia relacionada:
Guanyar demana al govern que faça polítiques coherents en mobilitat

Setembre 2020

– PROPOSTES A L’ORDENANÇA DE CIRCULACIÓ
Les propostes s’encaminaven a diverses vies principalment la pacificació de les voreres i calçades amb la proposta de circulació de VMP i bicicletes per la calçada i l’eliminació d’aparcaments damunt de les voreres.
Document complet de les propostes.
🔶 Acceptades parcialment pel Govern a excepció de la proposta de moure els aparcaments de vehicles de dos rodes de la vorera a la calçada.
Notícia relacionada:
Guanyar proposa voreres segures per a vianants i calçades pacificades per a afavorir les mobilitats sostenibles
– MOCIÓ PER A LA REGENERACIÓ URBANÍSTICA DEL CENTRE
Demanàvem mesures com la implementació d’ajudes a les persones propietàries perquè puguen escometre les reparacions d’urgència que necessita la consolidació dels edificis amb problemes, la cessió dels immobles a l’Ajuntament en el cas que no es puguen fer càrrec de les reparacions necessàries, l’adequació dels solars siga pels propietaris o per l’Ajuntament mitjançant acords i la posada en marxa del Registre Municipal de Solars i Edificis a Rehabilitar.
Document complet de la moció.
Aprovada amb els vots a favor de PSOE, PP, Compromís, Ciudadanos, Podem i Guanyar Alcoi i l’abstenció de Vox.
Notícia relacionada:
Guanyar denuncia la inoperància del govern local davant de la degradació del centre històric d’Alcoi
– PREC AMB MESURES SOBRE MOBILITAT
Demanàvem que s’habilitara un carril bici a l’eix Alçamora-Alameda-Joan Gil-Albert a l’espai que ocupava el carril bus i que es mantenguera la resta com a espai per a vianants. Que es completara la senyalització de la xarxa de ciclovies tal com indica el Pla de Mobilitat. També que s’instal·laren més aparcabicis a diverses zones de la ciutat i que es valorara la implantació d’un servei de bicicletes electriques públiques.
Document complet del prec.
🔶 Acceptat parcialment pel Govern a excepció de la proposta de servei públic de bicicletes.
Notícia relacionada:
Alcoi tindrà un carril bici en l’eix Alçamora-Alameda-Joan Gil-Albert a proposta de Guanyar
– PREC PER A L’ÚS D’ESPAIS PÚBLICS PER PART DELS CENTRES EDUCATIUS
Demanàvem que es realitze un llistat d’espais públics municipals tant a l’aire lliure com d’interior per a poder posar-los a disposició dels centres educatius d’Alcoi, que s’estudie la possibilitat d’establir un horari pautat per a l’ús d’aquests espais per les escoles però també per altres entitats de la ciutat i que es posen a disposició dels centres educatius un nombre suficient de persones per a ordenar l’entrada i eixida de l’estudiantat.
Document complet del prec.
No va ser acceptat pel Govern.
Notícia relacionada:
Guanyar demana amb urgència que els espais municipals estiguen a disposició de les escoles per a procurar la seguretat dels xiquets
– PREC PER A RENATURALITZAR LA CIUTAT
Demanàvem que s’estudiara ampliar el nombre d’arbres plantats als nostres carrers i també que s’establira un anell verd al voltant de la ciutat connectant l’actual via verda amb el Molinar i aquest amb el Viaducte seguint el llit del riu Molinar per a acabar connectant amb el llit del riu Riquer i acabar tancant el cercle amb la pròxima connexió programada per davall del pont de Cervantes.
Document complet del prec.
Acceptat pel Govern.

Agost 2020

– PROPOSTES PER ALS TRIBUTS, TAXES I PREUS PÚBLICS
Realitzavem diverses propostes al respecte de la redacció del document en valencià, amb llenguatge inclusiu i respectuós amb la diversitat familiar, propostes al respecte de taxes com l’IBI, l’IAE, l’IVTM (impost de circulació), l’ICIO, l’impost de transmissió de terrenys, la taxa de brossa, respecte al frau fiscal i respecte al control democràtic dels pressupostos (i per tant dels tributs, taxes i preus públics). Més informació al document complet.
Document complet amb les propostes
❓A l’espera de resposta
Notícia relacionada:
Guanyar proposa una millor i més justa recaptació d’impostos locals
– PREC AMB MESURES PER A LA TRANSPARÈNCIA EN L’AGENDA INSTITUCIONAL
Demanàvem per una part que a l’agenda dels membres de govern s’indicara quin membre acudix a cada acte i que s’actualitzara l’apartat de les despeses per dietes i desplaçaments. I per una altra part que totes les reunions amb agents socials i privats s’afegisquen a l’agenda i que es valore la possibilitat de publicar els punts que es tracten a les reunions i els punts d’acord als quals s’arribe.
Document complet del prec.
No va ser acceptat completament pel Govern. Es va negar la possibilitat d’afegir a l’agenda reunions amb agents socials i privats i que figurara un ordre del dia.
Notícia relacionada:
Guanyar lamenta l’escàs interès del govern en millorar la seua transparència
– PREC PER A FER MÉS EFECTIU EL PROTOCOL D’ACTUACIÓ LOCAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE
Demanàvem que hi haja un lloc al web de l’Ajuntament clarament identificable amb un resum dels recursos al protocol contra la violència de gènere, que s’editaren fulletons i cartells informatius que sintetitzen les principals recomanacions per a dones però també per a la gent que l’envolta quan es pot identificar algun cas de violència de gènere i que s’estudiara la possibilitat de crear un número de telèfon d’assistència 24h per a denúncies de violència de gènere.
Document complet del prec.
No va ser acceptat pel Govern.
Notícia relacionada:
Guanyar demana que es desenvolupen mesures concretes contra la violència de gènere
– PREC PER A L’ORGANITZACIÓ DE TALLERS DE SEXUALITAT PER A JOVES
Demanàvem que s’organitzen tallers de sexualitat al Centre Cervantes Jove per a diversos grups d’edat als i les joves tenint en compte els col·lectius LGTBIQ+ i també col·lectius amb diversitat funcional.
Document complet del prec.
Acceptat pel Govern.
– PREC PER A CONSTITUIR UNA BOSSA DE DISSENYADORS GRÀFICS
Demanàvem que s’estudiara la possibilitat d’establir un acord marc renovable anualment pel que es constituïsca una bossa de dissenyadores i dissenyadors gràfics per atendre les necessitats de comunicació de l’Ajuntament d’Alcoi, que s’inclogueren recents titulats/des de l’EASD d’Alcoi, que les retribuciions foren adequades a la titulació del dissenyador/a i que estos serveis pugueren adreçar-se i beneficiar-se les entitats socials i cíviques de la ciutat.
Document complet del prec.
No va ser acceptat pel Govern.
Notícia relacionada:
Guanyar proposa consolidar el nínxol d’ocupació que dóna el disseny però el govern no ho accepta

Juliol 2020

– SOL·LICITUD D’UN PLENARI EXTRAORDINARI SOBRE LA GESTIÓ MUNICIPAL DE LA CRISI AL GERIÀTRIC D’OLIVER
Demanàvem que l’alcalde d’Alcoi informara sobre totes i cadascunes de les gestions realitzades per l’equip de govern davant el brot de Covid-19 al geriàtric d’Oliver i que l’Ajuntament elaborara un protocol d’actuació per gestionar eficientment possibles noves crisis originades per problemes de salut pública.
Document complet de la sol·licitud.
Aprovat per tots els grups
– CREACIÓ COMISSIÓ EXTRAORDINÀRIA PER A ANALITZAR ELS ACONTEIXEMENTS DE LA RESIDÈNCIA GERIÀTRICA D’OLIVER
Demanàvem que es convoque una comissió extraordinària per part de l’Ajuntament d’Alcoi per tal d’aclarir els fets ocorreguts a la residència DomusVi. Una comissió on es puga donar veu als familiars afectats, però també a les treballadores i treballadors, a la mateixa empresa o als serveis mèdics que van intervindre.
Acceptat per tots els grups
Notícia relacionada:
Guanyar demana una comissió especial per investigar que està passant al geriàtric d’Oliver
– PREC PER AL SUPORT ALS FAMILIARS DE LA RESIDÈNCIA D’OLIVER
Demanàvem que se’ls facilite al col·lectiu de familiars de residents de la residència Domus Vi un lloc municipal per a poder reunir-se i que s’assumisquen els costos monetaris de les possibles accions legals que duguen a terme per protegir els seus drets i els dels seus familiars arran de la gestió de la Covid-19 amb la principal intenció que el fet econòmic no constitueixa cap trava per a aquestes famílies.
Document complet del prec.
No va ser acceptat pel Govern.
Notícia relacionada:
Guanyar Alcoi demana que l’Ajuntament costege el procés legal dels familiars del geriàtric d’Oliver i els cedisca un local per a les seues activitats
– PREC PER A LA INCLUSIÓ DE CLÀUSULES DE RESPONSABILITAT SOCIAL A LA CONTRACTACIÓ
Demanàvem que l’Ajuntament d’Alcoi incloga clàusules de responsabilitat social segons les recomanacions de la Generalitat Valenciana en tots i cadascun dels contractes  i subvencions. També que la inclusió d’aquestes clàusules s’automatitze per a que no supose una major càrrega i que es faça una campanya de difusió de la importància d’aquesta responsabilitat social.
Document complet del prec.
No va ser acceptat pel Govern.
Notícia relacionada:
Guanyar demana que l’Ajuntament promoga el treball decent
– PREC PER A LA IGUALTAT EN DIVERSITAT SEXUAL A L’ADMINISTRACIÓ
Demanàvem que tota la documentació administrativa que genere l’Ajuntament d’Alcoi tinga en compte la diversitat sexual i de gènere i que s’incloga a tota la comunicació gràfica de la ciutat la diversitat sexual i de gènere.
Document complet del prec.
Acceptat pel Govern.
Notícia relacionada:
Guanyar demana accions reals en la defensa dels drets del col·lectiu LGTBIQA+
– PREC SOBRE LA MILLORA D’ACCESSIBILITAT A HABITATGES
Preguntàvem per l’estat del cens que s’havia d’elaborar tal com es va aprovar a l’octubre de 2019 sobre les persones a habitatges sense accessibilitat per tal d’implementar mesures per a pal·liar la situació de soledat d’aquestes persones. Demanàvem que s’inicien els tràmits per a facilitar la rehabilitació d’habitatges i la domotització de llars amb major vulnerabilitat i menor accessibilitat per millorar l’accessibilitat i les possibilitats de permanència de les persones majors en la seua llar millorant al mateix temps les seues condicions de vida.
Document complet del prec.
Acceptat pel Govern.
– PREC PER A LA RETIRADA DE LA PLACA COMMEMORATIVA DE LA VISITA DEL REI EMÈRIT JUAN CARLOS I
Demanàvem que, davant de la denuncia que han fet mitjans de comunicació internacionals sobre la presumpta corrupció del rei emèrit Juan Carlos I i que la Casa Real ha assumit com a vàlida amb el fet de treure-li la seua aportació econòmica anual, així com l’inici de la investigació per part de la Fiscalia del Tribunal Suprem respecte aquests indicis, siga retirada de l’edifici de l’Ajuntament d’Alcoi la placa commemorativa de la visita que realitzà a la ciutat.
Document complet del prec.
No va ser acceptat pel Govern.
Notícia relacionada:
Guanyar demana retirar la placa de la visita a Alcoi del ciutadà Joan Carles Alfons Víctor Maria de Borbó i Borbó-Dues Sicílies “per higiene democràtica”
– PREC SOBRE LA FORMACIÓ A L’ANTIGA ESCOLA INDUSTRIAL PER A PERSONES AMB DIVERSITAT FUNCIONAL O SENSORIAL
Preguntàvem per l’estat de les reformes d’accessibilitat i demanàvem que mentre no se solucionen els problemes d’accessibilitat a l’edifici de l’antiga Escola Industrial, a les persones amb diversitat funcional o sensorial que sol·liciten matricular-se a qualsevol matèria formativa que allí s’impartisca se’ls facilite una altra alternativa perquè puguen seguir exercint el seu dret a estudiar.
Document complet del prec.
No va ser acceptat pel Govern.
– PREC SOBRE LES AJUDES A VEHICLES DE MOBILITAT PERSONAL I BICICLETES ELÈCTRIQUES
Havent demanat fa anys que s’implantaren ajudes per a l’adquisició de vehicles de mobilitat personal i bicicletes elèctriques, així com kits de conversió, preguntàvem per l’estat de les mateixes i demanàvem que les ajudes que s’implanten a Alcoi foren compatibles amb les ajudes presentades per la Generalitat Valenciana o altres institucions.
Document complet del prec.
Acceptat pel Govern.
– ALTRES PROPOSTES:
Guanyar demana realitats i consens en la tasca de reactivació d’Alcoi

Juny 2020

– MOCIÓ PER A PER A L’ACORD DE LA GESTIÓ PÚBLICA DEL SERVEIS BÀSICS
Perquè l’administració local assumisca la gestió pública dels serveis bàsics de la seua competència demanàvem que s’acorde la gestió pública dels serveis d’abastiment d’aigua potable i del transport urbà de viatgers.
Document complet de la moció.
No aprovada amb els vots en contra de PSOE i Cs, les abstencions de PP i Vox i els vots a Favor de Guanyar Alcoi, Podem i Compromís.
Notícia relacionada:
El PSOE al costat de la dreta dient NO a la remunicipalització de l’aigua i el bus
– PREC AMB MESURES EDUCATIVES
Demanàvem crear un recurs continu de suport educatiu per a la comunitat educativa que puga diagnosticar i implementar mesures per a assegurar l’equitat educativa. Un recurs que compte amb personal propi.
Document complet del prec.
No va ser acceptat pel Govern.
Notícia relacionada:
Guanyar proposa suport educatiu per a evitar la desigualtat, el PSOE diu no

Maig 2020

– MOCIÓ PER A LA GESTIÓ DIRECTA DEL GERIÀTRIC D’OLIVER
Demanàvem a la Generalitat Valenciana i a l’Ajuntament d’Alcoi el rescat de la residència, d’aquesta i de totes, per assegurar la cura dels nostres majors i per evitar que els recursos públics acaben en les butxaques de grans empreses que converteixen els serveis en negocis.
Document complet de la moció.
✅ Aprovada amb els vots a favor de PSOE, Compromís, Podem i Guanyar Alcoi, l’abstenció de Cs i Vox i el vot en contra de PP.
Notícies relacionades:
Guanyar Alcoi demana al Ple que es sol·licite a la Generalitat la gestió directa de la residència d’Oliver
Guanyar Alcoi reclama que la gestió de la residència de l’Hospital civil d’Oliver no torne mai a mans privades
– PREC AMB MESURES PER A AFAVORIR LA DISTÀNCIA DE SEGURETAT
Demanàvem que s’indicara a les diferents voreres per on circular per a facilitar guardar la distància de seguretat.
Acceptat pel Govern.
– PREC PER A INFORMAR SOBRE AVANTATGES ECONÒMICS I ECOLÒGICS QUE PRESENTA L’AIGUA PÚBLICA
Demanàvem que l’Ajuntament que inicie com més prompte millor una campanya informativa sobre la seguretat sanitària de l’aigua de l’aixeta i sobre els avantatges econòmics i ecològics que presenta l’aigua pública enfront de l’innecessari consum d’aigua embotellada.
Document complet del prec.
Acceptat pel Govern.
Notícia relacionada: La Iniciativa Ciutadana per la Gestió Publica de l’Aigua recomana consumir aigua de l’aixeta en compte d’embotellada
MESURES PER UNS NOUS USOS DELS ESPAIS
– MESURES DE FUNCIONAMENT DE LA MESA DE REESTRUCTURACIÓ
Demanàvem diverses mesures per al funcionament de la Mesa de Reestructuració creada per posar en marxa les estratègies locals contra la crisi derivada de la pandèmia:
– Que estiga oberta a la participació d’agents locals, no només limitada a la participació dels grups municipals.
– Que les seues session foren retransmeses en directe, i gravades per al seu seguiment pel conjunt de la població i la creació d’un fòrum on la ciutadania puga participar directament proposant mesures concretes o traslladant a l’Ajuntament les situacions particulars que requerixquen de l’acció municipal.
– Treballar en una diagnosi completa i acurada del que està passant a la ciutat, de totes les conseqüències que està provocant la Covid-19 a tots els nivells locals.
– La necessitat d’establir ja un calendari i una estructuració clara i eficaç de la feina: Calendaritzar la feina almenys a un mes vista, per a que els participants puguen cercar la informació necessària i també els agents socials amb qui contactar.
Notícia relacionada: Guanyar demana que la Mesa de Reestructuració estiga oberta a la participació d’agents locals i les sessions es retransmitisquen en directe
– CREACIÓ D’UNA BANCA PÚBLICA MUNICIPAL
Demanàvem que es plantege la creació d’una banca pública municipal que puga aportar liquidesa a les xicotetes empreses que hagen patit les conseqüències pel cessament d’activitat de la COVID-19 perquè puguen tornar a la normalitat sense haver de realitzar acomiadaments o tancaments per falta d’esta liquidesa
Notícia relacionada: Guanyar Alcoi proposa la creació d’una banca pública municipal
– ALTRES PROPOSTES:
Guanyar Alcoi demana que l’Ajuntament recurrisca el sobreseïment del cas Calderón
Guanyar reclama al govern l’auditoria del servei d’aigua a la qual es va comprometre

Abril 2020

– PROPOSTES PER A L’ENFORTIMENT D’ALCOI COM A CIUTAT EDUCADORA
Demanàvem que l’Ajuntament dissenyara un pla d’acció en educació per a evitar grans diferències en el rendiment acadèmic dels xiquets després d’aquest temps sense escola. Diverses propostes:
– En col·laboració amb tots els centres educatius i el seu professorat, el Cefire i la Conselleria d’Educació començar a plantejar un pla de seguiment personalitzat en el temps d’estiu, amb activitats proposades segons les necessitats de cada alumne, que tinguen un contingut lúdic també i que puguen rebre una valoració personalitzada per part del professorat en tornar a començar el curs.
– Col·laborar amb les diferents entitats de temps lliure, entitats juvenils, esportives, culturals, escoles d’estiu i per suposat el CJA, per tal de fer també un pla d’estiu on es treballen de manera lúdica les competències educatives i que estiga en relació amb el pla d’estiu personalitzat de cada estudiant.
– Planificar una programació educativa i lúdica de tots i cadascun dels equipaments de la ciutat: biblioteques, piscines, centre d’esports…
– Que cap xiquet, xiqueta o jove es quede sense un temps de lleure educatiu, és a dir, invertir els suficients recursos per a que existeixa aquesta possibilitat per a tots i cadascun dels xiquets, també aquells que tenen menys recursos.
Notícia relacionada: Guanyar Alcoi demana l’enfortiment d’Alcoi com a ciutat educadora
– PROPOSTES DE MESURES PER AL SUPORT DEL SECTOR CULTURAL ALCOIÀ
Una bateria de mesures amb les que donar suport al sector cultural alcoià:
– Fer una diagnosi ràpida de les conseqüències de la pandèmia al sector cultural local, proposant diferents escenaris d’acció segons diferents velocitats de desconfinament.
– Re-agendar tots els espectacles i actes culturals previstos per a aquests mesos de confinament sense que supose la seua anul·lació.
– Cercar la manera per a poder fer una bestreta d’una part del caixet acordat en els espectacles i activitats culturals que no s’han pogut realitzar per la Covid-19, tal i com s’està estudiant a altres localitats.
– Incrementar la despesa dirigida a la compra de llibres per a les biblioteques municipals i les escoles, i fer una bona part d’aquesta compra a través de les llibreries de la ciutat.
– Implementar una partida per a l’adquisició d’obres d’art que incrementen el patrimoni de les alcoianes i alcoians i contribuisquen a fer sobreviure el sector.
– Implementar un servei de préstec a domicili segur per part de les biblioteques municipals.
– Dirigir una partida per a finançar la producció municipal de petits actes culturals en format streaming (lectures de llibres, breus obres de teatre, concerts de petitíssim format, tallers d’art, visites virtuals als tallers dels artistes plàstics…) per als creadors/es culturals locals.
– Establir col·laboració amb les localitats de la mancomunitat per a poder exhibir i finançar aquestes càpsules de cultura.
– Plantejar una campanya de sensibilització i difusió per a procurar uns espais culturals segurs quan siga possible anar eixint del confinament.
Notícia relacionada: Guanyar Alcoi proposa mesures de suport al sector cultural alcoià
– PROPOSTA D’UN MARKETPLACE LOCAL
La idea principal és crear una plataforma virtual on els comerços puguen exposar els seus productes, on la gent puga comprar-los i posteriorment hi haja un servei logístic que faça arribar estos productes a casa per tal de pal·liar part dels efectes de la crisi per la Covid-19, fomentar la compra de forma segura mitjançant una distribució segura i promoure el comerç local.
Notícia relacionada: Guanyar Alcoi proposa crear un marketplace local amb un servei de distribució de productes de comerços locals
– PROPOSTA D’UN PLA PER A REIMPULSAR LA CIUTAT
Incidíem en la importància de la informació per a tindre una ciutadania crítica i ben informada, i demostrar el respecte cap a esta ciutadania per part del poder polític. Presentàvem un parell de mesures:

-Habilitar al web de l’Ajuntament d’Alcoi un espai privilegiat i clarament diferenciat on recollir tota la informació necessària en este temps: mesures d’higiene, recomanacions per a passar millor el confinament, ajudes de les diferents administracions públiques. Un lloc específic on la informació fora molt clara i estiguera clarament segmentada segons els teus problemes: si estàs malalt/a, si tens a un familiar malalt/a, si eres autònom, si no pots pagar la hipoteca…
– Que es repense la partida dedicada a campanyes informatives institucionals. Utilitzar bona part d’estos recursos a fer una campanya en els mitjans de comunicació locals per a transmetre tota la informació que està traslladant l’Ajuntament per xarxes socials.
Notícia relacionada: Guanyar Alcoi ha proposat al govern municipal enfortir la informació a la ciutadania
– PROPOSTES PER A PIMES I MITJANES EMPRESES
Propostes a curt termini per millorar la situació econòmica i fiscal de les empreses d’Alcoi, majoritàriament a microempreses i mitjanes empreses:

✅ – Que es faça ja un diagnòstic, encara que siga provisional, dels efectes econòmics i laborals que aquesta crisi està tenint en la nostra ciutat.
– Que s’estudie la possibilitat que l’Ajuntament done préstecs a interessos baixos o fins i tot al 0% d’interés.
– Que es realitzen convenis amb bancs o cooperatives de crèdit per tal que les pimes d’Alcoi puguen accedir a línies de crèdit en condicions favorables i avalades per l’Ajuntament.
– Que s’estudie la possibilitat que comerços que han fet compra d’estoc recent i el tenen aturat puguen ‘hipotecar’ o empenyorar les seues mercaderies a l’Ajuntament durant un temps, per tal de rebre liquidesa.
– Que s’habiliten magatzems municipals per a aquelles empreses que tinguen un estoc sobredimensionat i no puguen emmagatzemar-lo en condicions.
A partir de la finalització del confinament i amb l’obertura de comerços:
✅ – Que l’Ajuntament cree bons per realitzar compres en petits comerços i de proximitat d’Alcoi, amb descomptes dels quals es pot fer càrrec l’administració local.
Notícia relacionada: Guanyar Alcoi proposa mesures econòmiques a curt termini per fer front a la crisi
– PROPOSTA D’UN PLA PER A REIMPULSAR LA CIUTAT
Consideràvem que la millor manera de superar aquesta crisi sanitària tan prompte com passe és reimpulsar el teixit econòmic i social de la ciutat amb un ambiciós pla en què prenguen part la major part d’agents locals.
Notícia relacionada: Guanyar Alcoi proposa un pla per reimpulsar la ciutat
– ACCIONS EDUCATIVES PER A REVERTIR EL TEMPS SENSE ESCOLA
Una sèrie de mesures educatives per a que cap xiquet ni xiqueta quede enrere i es garantisca l’accés de tots els alumnes a les propostes dels centres:

– Identificar, amb la col·laboració dels centres educatius, l’alumnat que no ha respost o que ho ha fet de manera insuficient a les comunicacions i tasques del seu professorat.
– Assegurar l’accés real a la comunicació online i per tant proporcionar les eines tecnològiques necessàries per poder seguir les activitats dels centres educatius (ordinadors, wifi, impressores, etc.).
– Implantar un telèfon d’assistència del gabinet psicopedagògic dedicat només als xiquets i xiquetes.
– Planificar en conjunt amb la comunitat educativa un estiu ple d’activitats de lleure educatiu, gratuïtes i inclusives per a xiquetes, xiquets i joves. Amb una importància cabdal de les activitats a l’aire lliure, en el cas que l’estat de la pandèmia així ho permeta. Cal plantejar l’accés universal al lleure, l’esport, l’art, la cultura i el contacte amb la natura. Reconvertir el Viu l’estiu.
– Plantejar-se una manera segura de fer arribar llibres a les cases des de les biblioteques amb préstecs més llargs i flexibles i amb una promoció especial entre els xiquets i xiquetes i joves.
– Convocar una reunió urgent i virtual, si no s’ha fet ja, del Consell Escolar Municipal.
✅ – Plantejar vies per a que les activitats dirigides a les persones majors també estiguen actives i buscar d’ampliar a través de tallers específics.
– I per últim, però no menys important, fer un agraïment públic i unitari per part de la corporació per la tasca que està fent el nostre professorat per tal de donar una certa continuïtat al curs escolar dels nostres xiquets, xiquetes i joves.
Notícia relacionada: Guanyar Alcoi proposa accions educatives per revertir el temps sense escola

Març 2020

– MESURES PER AL TEIXIT EMPRESARIAL
Mesures presentades al govern:

– Bonificació del 30% de l’IAE d’aquelles activitats comercials que han estat obligades a tancar degut a les restriccions per la crisi del COVID-19 (oci i restauració, agències de viatge, comerç, construcció, etc.).
– Bonificació del 20% de l’IAE d’aquelles activitats comercials que acrediten que la seua facturació s’ha vist reduïda des de l’inici de l’Estat d’alarma en almenys un 50%.
– Agilitzar pagaments pendents en l’administració i acomplir amb el contractes compromesos optant per l’avançament de part del pagament tot i que no es puga executar el contracte, especialment en el cas d’activitats culturals (bandes de música, espectacles…)
– Establir un servei d’informació i de suport als tràmits administratius en col·laboració amb associacions jurídiques i d’assessoria i sindicats a disposició de les pimes, micropimes i empresaris que s’hagen vist afectats per la crisi del Covid-19 amb una baixada de més del 50% dels ingressos.
– Ajuda extraordinària per a les pimes que mantinguen la seua activitat almenys fins a 12 mesos més des del començament de la crisi sanitària, i almenys el 50% de les seues plantilles. Dirigides sobretot a despeses corrents de funcionament.
– Campanya informativa institucional per informar a la ciutadania i ajudar als mitjans de comunicació locals. (Hi ha una partida al pressupost de 160.000€)
– Suspensió del cobrament dels rebuts mentre dure l’estat d’alarma de la taxa d’ocupació de via pública per terrasses però també per mercats de venda no sedentària. I prorratejat de la seua quantia segons el temps que no es puga fer servir.
– Incrementar la partida a la creació de nous comerços i consolidació dels existents (per a poder pagar despeses corrents i d’inversió).
– Un nou servei web d’informació recull tots els recursos econòmics i de suport adreçats especialment a les microempreses, pimes, autònoms i treballadors, els més afectats per les caigudes de facturació durant l’estat d’alarma encara que depenguen d’altres administracions.
Canvis en les llicències
– Estudiar la possibilitat que els negocis de la restauració puguen ajustar la demanda d’espai públic a les necessitats reals, atesa la caiguda del consum. 
– Inversió extraordinària per incrementar els fons de les biblioteques de la ciutat. La compra es farà a través de les llibreries d’Alcoi.
MESURES SOCIALS DAVANT LA CRISI DE LA COVID-19
Mesures presentades al Govern:

– Exonerar del pagament del lloguer a les famílies en habitatges socials.
– No es cobraran les quotes de les diferents escoles municipals i del centre esportiu l’Escorxador i els dies del mes de març en els quals les persones abonades no han pogut gaudir dels serveis, es crearan fórmules per compensar les quotes durant els mesos següents a la reobertura.
– S’establirà una compensació per als títols de transport públic que no s’haguen pogut utilitzar durant el període d’emergència causat pel coronavirus.
– L’Ajuntament, en col·laboració amb els tanatoris d’Alcoi, oferirà la possibilitat de fer un comiat una vegada es supere la situació actual.
– Subvenció en l’IBI per a unitats familiars que hagen patit la pèrdua de llocs de treball durant l’estat d’alarma.
– Fer un recull detallat de tot l’alumnat que té una situació de vulnerabilitat per poder impulsar mesures concretes.
– S’han d’assegurar les eines tecnològiques necessàries per poder seguir les activitats dels centres educatius i accés real (ordinadors, wifi, impressores, etc).
– Establir la via de que l’Ajuntament puga recollir els deures i portar a les cases de les famílies que el centre no haja rebut resposta de que estan fent les tasques assignades.
– Implantar un telèfon d’assistència del gabinet psicopedagògic dedicat només als xiquets i xiquetes.
SOL·LICITUD DE MILLOR INFORMACIÓ A LA CIUTADANIA PER PART DE CONSELLERIA
Demanàvem que des de l’Ajuntament d’Alcoi se sol·licitara a a la Conselleria de Sanitat que s’informe més acuradament de les dades de contagis i evolució de les persones afectades per coronavirus al nostre departament de salut.
Notícia relacionada: Guanyar Alcoi sol·licita al govern que demane a Conselleria millor informació a la ciutadania
SOL·LICITUD PER A LA MEDICALITZACIÓ DE LA RESIDÈNCIA D’OLIVER
Vam instar al govern local a que demane a Conselleria la completa medicalització de la residència geriàtrica d’Oliver, dotant-la dels recursos materials i humans hospitalaris mentre que dure el confinament i s’estabilitze la terrible situació que està vivint el centre.
Notícia relacionada: Guanyar Alcoi insta al govern local a demanar la medicalització de la residència d’Oliver
– PREC PER A IMPLEMENTAR ACTIVITATS CULTURALS INCLUSIVES
Demanàvem que es dissenye per a tots i cadascun dels espais expositius de la ciutat un programa d’activitats per a persones amb alzheimer o altres demències de grau lleu o moderat i per a les persones que les cuiden i que una vegada fet siga convenientment publicitat entre la població d’Alcoi i comarca per tal de poder arribar al màxim nombre de persones possible.
Document complet del prec.
Acceptat pel Govern.
Notícia relacionada: Guanyar demanarà activitats culturals específiques per a persones amb Alzheimer
– PREC PER A ESTUDI AMPLIACIÓ DESAMIANTAT
Demanàvem que s’estudien les vies possibles d’identificar els edificis privats que tenen amiant a les seues cobertes o façanes, establint una gradació de perillositat de despreniment i s’estudie també la possibilitat de retirar l’amiant en aquells casos de major risc de despreniment.
Document complet del prec.
Acceptat pel Govern.
– PREC PER AL PROVEÏMENT D’APARCAMENT A RESIDENTS
Demanàvem que s’estudie la manera en com regular el nou aparcament de la Riba i altres aparcaments del centre per a facilitar i prioritzar l’aparcament als veïns i veïnes del centre i també que s’estudien zones d’aparcament als diferents barris amb mecanismes on també es done prioritat al veïnat resident per facilitar l’aparcament.
Document complet del prec.
Acceptat pel Govern.
Notícia relacionada: Guanyar demanarà que es reserven places d’aparcaments per als residents
– PREC PER AL PROVEÏMENT APARCAMENT DE BICICLETES ALS CENTRES EDUCATIUS
Demanàvem que s’habiliten zones d’aparcament de bicicletes a les escoles amb capacitat i seguretat suficient per tal de promoure la pràctica d’exercici físic i l’ús de vehicles no contaminants entre la població escolar.
Document complet del prec.
Acceptat pel Govern.
– PREC AMB MESURES DAVANT ELS DESPRENIMENTS AL CARRER ALACANT
Demanàvem que els despreniments que ha patit el formigó projectat a les vessants de la Beniata es reparen per donar-li major consistència a eixa zona del vessant, que s’estudie el risc de caiguda dels arbres del vessant i s’actue si se’ls considera perillosos amb risc de caiguda i que s’instal·len en el clevill del mur senzilles mesures de control com testimonis d’algeps que permeten avaluar de forma objectiva els possibles moviments d’este clevill.
Document complet del prec.
No va ser acceptat pel Govern.

Febrer 2020

PREC PER A MILLORAR LA INFORMACIÓ A A LA CIUTADANIA DAVANT EMERGÈNCIES
Demanàvem que davant la gran probabilitat que ocòrrega un nou problema en l’abastiment d’aigua després d’un període de pluja intensa i continua s’implementara una campanya informativa a tota la ciutadania per a evitar la confusió i incertesa que es va generar al voltant d’aquest succés durant la borrasca Gloria i també que s’estudiaren les vies possibles per avisar a la ciutadania de qualsevol emergència amb la celeritat més gran possible i arribant al màxim volum de població.
Document complet del prec.
No va ser acceptat pel Govern.
– PREC PER A APLICAR MESURES DE CONCILIACIÓ A LA PLANTILLA DE L’AJUNTAMENT D’ALCOI
Demanàvem que s’aplique la mesura de conciliació entre la plantilla de l’Ajuntament d’Alcoi regulada al Decret 42/2019 de 22 de marçon s’aprovà la possibilitat de reduir-se la jornada una hora diària per atendre necessitat de cura sense que això suposara una reducció de sou (art.7) tal com estan fent a altres administracions públiques.
Document complet del prec.
No va ser acceptat pel Govern.
– PREC PER A AMPLIAR L’ÀMBIT D’ACTUACIÓ DEL PLA ESTRATÈGIC DEL CENTRE
Demanàvem que s’estudiara la manera d’ampliar les mesures incloses en el pla “Estrategia de reactivación socioeconómica para el centro histórico de Alcoy” a una zona més àmplia del centre de la nostra ciutat per a evitar nous problemes en l’estructura urbanística ja que l’àmbit d’actuació d’aquest pla no inclou les zones on hem patit enfonsaments d’edificis.
Document complet del prec.
No va ser acceptat pel Govern.
– ESMENES PER ALS PRESSUPOSTOS 2020
Vam presentar diverses esmenes perquè es crearen o s’ampliaren partides per a la remunicipalització dels serveis públics, el manteniment del Centre Històric, la posada en marxa del pla de lluita contra l’obesitat infantil, la creació d’un observatori de les condicions de vida de la població d’Alcoi, la implementació d’un programa d’activitats extraescolars gratuïtes i inclusives, o la creació d’un centre veïnal per al barri de l’Eixample-Benisaidó.
Les esmenes no van ser acceptades pel Govern.

Gener 2020

MOCIÓ PER A L’ADHESIÓ A “XARXA DE MEMÒRIA I DE PREVENCIÓ DEL FEIXISME. MAI MÉS”
Demanàvem que l’Ajuntament d’Alcoi s’adherisca a la Xarxa ‘Mai Més’, per a participar conjuntament amb l’Amical de Mauthausen en la tasca de sensibilització i divulgació i prevenció del feixisme, i amb la recerca històrica dels deportats i deportades de la localitat i amb la implicació amb altres entitats culturals i cíviques i especialment amb els Centres de Secundària de la ciutat, definir i realitzar conjuntament un programa d’activitats que faça de la nostra societat una societat més justa, solidària, tolerant i lliure de feixisme
Document complet de la moció.
✅ Aprovada amb els vots a favor de PSOE, PP, Compromís, Cs, Podem i Guanyar Alcoi i el vot en contra de Vox.
Notícia relacionada: Guanyar vol que l’Ajuntament ajude a prevenir i combatre el feixisme
PREC SOBRE PRODUCTES DE COMERÇ JUST I ALIMENTACIÓ SALUDABLE
Demanàvem que les màquines distribuïdores de menjar i begudes ubicades en dependències municipals oferiren productes de comerç just, especialment cafè, així com opcions d’alimentació saludable.
Document complet del prec.
No va ser acceptat pel Govern.
Notícia relacionada: Guanyar demana que al govern comence a desenvolupar criteris de compra pública sostenible
PREC PER A PROMOURE MESURES EN CONTRA DE LA PRECARIETAT LABORAL A L’AJUNTAMENT
Demanàvem que s’establira una bossa econòmica per a proveir de remuneració econòmica a les persones que realitzen les pràctiques professionals d’estudis superiors en l’Ajuntament d’Alcoi i també que s’incremente el sou de les persones contractades en el programa Avalem fins a arribar al mateix nivell que els treballadors que fan les seues mateixes funcions a l’Ajuntament.
Document complet del prec.
No va ser acceptat pel Govern.

2019

Desembre 2019

– PREC PER A PROMOURE ELS CONTINGUTS FEMINISTES A LES BIBLIOTEQUES
Per millorar la formació sobre feminisme i la visibilització de la figura de les dones demanàvem que en totes les biblioteques de la ciutat s’adeqüe un espai diferenciat on trobar llibres tant de pensament feminista com de lectures per a totes les edats que qüestionen els rols i els estereotips patriarcals, que es fera una actualització d’aquestos llibres i que es portara a terme una campanya de difusió d’aquestes lectures.
Document complet del prec.
Acceptat pel Govern.
Notícia relacionada: Guanyar proposa promoure la igualtat de gènere a les biblioteques
– PREC PER A IMPLEMENTAR SERVEIS D’ATENCIÓ PER ALS INFANTS ALS ACTES CULTURALS
Demanàvem que s’organitzen serveis d’activitats per a xiquetes i xiquets durant els espectacles que es programen per part de la Regidoria de Cultura.
Document complet del prec.
Acceptat pel Govern.
Notícia relacionada: Guanyar demana en el Plenari un servei d’atenció a les xiquetes i xiquets en els espectacles culturals
– PREC PER A INCLOURE UN TIPUS DIFERENCIAT ALS EDIFICIS DE MAJOR VALOR CADASTRAL SEGONS ÚS
Demanàvem posar un tipus diferenciat en l’IBI als immobles que s’ubiquen en el 10% de major valor cadastral i el tipus d’ús que se’n faça, excloent els d’ús residencial.
Document complet del prec.
Acceptat pel Govern.
Notícia relacionada: Guanyar continua reclamant una ordenança fiscal més justa amb les persones
– PREC PER A INCLOURE EXEMPCIONS ALS PREUS PÚBLICS A AFECTADES PER VIOLÈNCIA DE GÈNERE
Demanàvem incloure una exempció en els preus públics per a les persones que siguen víctimes de violència sobre la dona que acrediten aquesta condició mitjançant qualsevol dels mitjans de prova previstos en la normativa autonòmica contra la violència sobre la
dona en l’àmbit de la Comunitat Valenciana.
Document complet del prec.
Acceptat pel Govern.
Notícia relacionada: Guanyar Alcoi sol·licitarà aplicar rebaixes dels preus públics a les dones víctimes de violència masclista
– ALTRES PROPOSTES:
Guanyar exigeix al govern local que complisca la Llei de Memòria Històrica i retire els símbols de la dictadura

Novembre 2019

– MOCIÓ PER UNA POLÍTICA MUNICIPAL EN CONTRA DEL JOC PATOLÒGIC
Proposàvem una sèrie de mesures en l’àmbit local per lluitar contra el joc patològic que a Alcoi han proliferat en els darrers anys de manera molt acusada. La moció es va modificar abans de la votació per especificar que s’estudiara prèviament la viabilitat de les mesures i s’aplicaren en mesura de les possibilitats.
Document complet de la moció.
✅ Aprovada amb els vots a favor de PSOE, PP, Compromís, Cs, Podem i Guanyar Alcoi i el vot en contra de Vox.
Notícia relacionada: Guanyar presentarà una segona proposta per a lluitar contra el joc patològic
– PREC PER A CEDIR ENTRADES DE PROTOCOL A COL·LECTIUS AMB BAIXOS RECURSOS
Demanàvem que les entrades de protocol del Teatre Calderón siguen cedides a col·lectius amb baixos recursos, de la manera que es considere més pertinent en el departament de serveis socials.
Document complet del prec.
No va ser acceptat pel Govern.
Notícia relacionada: Guanyar proposa cedir les entrades gratuïtes del teatre Calderón a persones amb menys recursos
– PREC PER A IMPLANTAR MESURES DE SILENCI EN LES ACTIVITATS D’OCI
Demanàvem que es dedicara un temps de silenci (unes hores cada dia, un dia complet..) en fires d’atraccions però també d’altres activitats d’oci que s’oferixen a la ciutat amb llums i sons estridents per a facilitar que les persones que tenen dificultats per a processar estos sons i llums com és el cas de les persones que patixen amb algun grau transtorns de l’espectre autista i en general tots els infants puguen gaudir de les atraccions amb suficient tranquil·litat.
Document complet del prec.
Acceptat pel Govern.
Notícia relacionada: Guanyar proposa mesures per a millorar el benestar de tota la ciutadania
– ESMENES A LA PROPOSTA D’ALCALDIA DE MODIFICACIÓ EN L’ORDENANÇA TRIBUTS I PREUS PÚBLICS PER 2020
Les esmenes de Guanyar inclouen bonificacions de l’IAE per a cooperatives, nous emprenedors i empreses que creen ocupació de qualitat.
Document complet de les esmenes
Les esmenes no van ser acceptades amb el vot en contra del PSOE i l’abstenció de la resta de grups
Notícia relacionada: Guanyar Alcoi proposta rebaixes de fins al 30% de l’IBI depenent del valor cadastral de l’immoble
– PREC PER A DEMANAR LA INCLUSIÓ DE BONIFICACIÓ A L’IBI A LES FAMÍLIES MONOPARENTALS
Demanàvem que s’instara al govern central perquè modifique la normativa que emmarca les possibilitats de les entitats locals a bonificar l’Impost de Béns Immobles i que incloga, a més a més de les famílies nombroses, a les famílies monoparentals com a subjecte de bonificació de l’esmentat impost.
Document complet del prec.
Acceptat pel Govern.
PREC PER A DESENVOLUPAR REGLAMENT SOBRE HABITATGES BUITS
Demanàvem desenvolupar un reglament respecte la consideració, definició i classificació dels habitatges buits per a que siga possible prendre mesures en l’ordenança de tributs i preus públics per al 2021 i no perllongar una situació que perjudica a la ciutat d’Alcoi.
Se’ns va respondre que no es podia aplicar amb les competències municipals perquè no hi ha una normativa de caràcter estatal que regule que és un habitatge buit.
Vam demanar que s’instara a qui tinguera la competència per regular-ho.
Document complet del prec.
No va ser acceptat pel Govern.
– ALTRES PROPOSTES:
Guanyar reclama al govern de Toni Francés mesures reals de conciliació per al personal de l’Ajuntament

Octubre 2019

– MOCIÓ PER UNA POLÍTICA INTEGRAL CONTRA L’OBESITAT INFANTIL
Un 28,92% dels xiquets i xiquetes valencians entre 2 i 17 anys pateixen sobrepès o obesitat (Encuesta Nacional de Salud, 2017). Des d’una perspectiva de salut pública i amb l’objectiu de crear una ciutat saludable ara i en el futur cal una política integral en contra de l’obesitat infantil.
Demanàvem que es cree una mesa amb laparticipació d’expertes i experts en el tema i amb professionals dels àmbits implicats en aquesta qüestió (educació, joventut, sanitat, esport…) per tal de poder establir les línies rectores d’una política integral de lluita contra l’obesitat infantil a nivell local i s’establisca un pla d’acció amb mesures concretes i la seua calendarització per tal de poder lluitar contra aquesta lacra entre la població infantil.
Document complet de la moció.
✅ Aprovada per unanimitat.
Notícia relacionada: Guanyar proposa un pla integral de lluita contra l’obesitat infantil
– PREC SOBRE L’ACCESSIBILITAT A HABITATGES
Demanàvem que es duga a terme a curt termini un cens de les persones que viuen a habitatges que no tenen suficients mesures d’accessibilitat que limiten la seua vida social i la relació i
participació amb les activitats de la ciutat. La finalitat última d’aquest cens ha de ser la implementació de mesures per tal de pal·liar la situació de soledat d’aquestes persones.
Document complet del prec.
Acceptat pel Govern.
Notícia relacionada: Guanyar reclama al govern posar mesures per a solucionar la soledat de la gent més major
– PREC SOBRE POLÍTICA D’OCUPACIÓ PÚBLICA
Demanàvem que, en el cas que hi hagen vacants en els diferents departaments de l’Ajuntament d’Alcoi, s’establisca un pla i calendari per a la cobertura d’aquests llocs vacants com una mesura per a promoure l’ocupació de qualitat en la ciutat.
Document complet del prec.
No va ser acceptat pel Govern.
Notícia relacionada: Guanyar Alcoi demana al plenari la convocatòria d’oposicions per cobrir llocs vacants i promoure així l’ocupació de qualitat
– PREC SOBRE ELS TALLERS A LES ESCOLES PÚBLIQUES
Incloure en els propers pressuposts una partida específica per a que les xiquetes i xiquets de les escoles que s’hagen acollit a la jornada continua puguen gaudir de tallers educatius després de l’horari de menjador.
Document complet del prec.
No va ser acceptat pel Govern.
Notícia relacionada: Guanyar Alcoi lamenta que el govern local done l’esquena a l’educació pública
– PREGUNTA SOBRE L’ESCOLA DE TEATRE I LA GESTIÓ PÚBLICA
Vam preguntar si tenien un informe avaluatiu de l’Escola de Belles Arts perquè s’ha convertit en un model de gestió per a l’escola municipal de teatre. No en tenen.
I també per què fan gestió pública de l’escola de teatre o del teatre Principal i no del bus o del teatre Calderón. Creiem que el que van dir no responia la nostra pregunta.
Document complet de la pregunta.
– PREGUNTA SOBRE UNA AUDITORIA PER A LA GESTIÓ DEL SERVEI D’AIGUA
Fora de l’ordre del dia, en precs i preguntes vam preguntar si era convenient després de 20 anys de gestió privada del servei d’aigua potable fer una auditoria. Ens van dir que sí, que està al contracte.
– ALTRES PROPOSTES:
Guanyar Alcoi demana al govern municipal que reclame de Conselleria una solució definitiva al problema de l’Hospital

Setembre 2019

– MOCIÓ PER A L’ANÀLISI DE LES CONDICIONS DE VIDA DE LES ALCOIANES I ALCOIANS
Davant la no sol·licitud de subvencions per part de l’Ajuntament per elaborar un pla d’inclusió i cohesió social per falta de complir els requisits demanàvem que es duga a terme una diagnosi real de les condicions de vida de la població d’Alcoi i s’implemente un sistema d’indicadors sobre les condicions de vida de les alcoianes i alcoians.
Document complet de la moció.
✅ Aprovada amb els vots a favor de PSOE, PP, Compromís, Cs, Podem i Guanyar Alcoi i el vot en contra de Vox.
Notícia relacionada: El Govern Municipal no sap com viu la població d’Alcoi
– PREC PER CONVOCAR COMISSIÓ DE SEGUIMENT DE LA CONCESSIÓ DE LA GESTIÓ INDIRECTA DEL SERVEI DE PROVEÏMENT DE L’AIGUA POTABLE
Demanàvem que es convoque de forma imminent una reunió de la Comissió de Seguiment de la Concessió de la Gestió Indirecta del Servei de Proveïment d’Aigua Potable per tal d’aclarir les possibles irregularitats que la Iniciativa per la Gestió Pública de l’Aigua ha assenyalat.
Document complet del prec.
No va ser acceptat pel Govern.
Notícia relacionada: Guanyar Alcoi reclama una reunió urgent de la Comissió de Seguiment de la gestió de l’aigua
– PREC PER A PROVEIR ZONES D’OMBRA EN ELS PARCS INFANTILS
Demanàvem que es condicionen aquestes zones d’ombra als parcs infantils tenint en compte, especialment, les zones de gronxadors i jocs infantils que estan fets de materials que a més a més incrementen la sensació de calor de les criatures.
Document complet del prec.
No va ser acceptat pel Govern.
Notícia relacionada: Ombres als parcs infantils, una proposta radical

Agost 2019

– MOCIÓ PER A IMPLEMENTAR UN PLA D’ACCIÓ PER AL DESAMIANTAT DEL TERME MUNICIPAL
Presentàvem diverses propostes per informar a la ciutadania sobre l’amiant, controlar la manipulació d’aquest, elaborar un cens d’edificis que continguen materials amb amiant i crear un pla d’ajudes per a facilitar l’eliminació d’aquest material perillós dels edificis públics i privats.
Document complet de la moció.
✅ Aprovada per unanimitat per tots els grups
Notícia relacionada: Guanyar Alcoi proposa un pla d’acció per eliminar l’amiant d’Alcoi
– PREC PER ATENDRE LA PETICIÓ D’ENTITATS LOCALS DAVANT EL CANVI D’HORARI DEL PLENARI
Demanàvem que s’atenguera la petició de diversos col·lectius perquè l’horari dels plenaris es flexibilitzara de tal manera que es procurara la participació ciutadana en totes i cadascuna d’aquelles qüestions que tinguen ressò en la ciutadania.
Document complet del prec.
No va ser acceptat pel Govern.
– ALTRES PROPOSTES:
Guanyar Alcoi demana al govern que ature les obres durant les hores centrals del dia en plena onada de calor
Guanyar Alcoi demana al govern municipal que esmene els estatuts de l’Associació de Sant Jordi per impedir la discriminació de gènere
Guanyar Alcoi exigeix al govern mesures per enfortir l’educació pública a la ciutat

Juliol 2019

PREC PER L’APROVACIÓ DEL REGLAMENT ORGANIC MUNICIPAL
Demanàvem que realitzara una calendarització per donar forma final al Reglament Orgànic Municipal, el document que regula les normes de funcionament i organització internes de l’Ajuntament i que és obligatori per als ajuntaments de més de 20.000 habitants i que es definira una data d’aprovació definitiva.
Document complet del prec.
No va ser acceptat pel Govern.
Notícia relacionada: Guanyar Alcoi demana que s’aprove definitivament el Reglament Orgànic Municipal
PREC SOBRE EL COMPLIMENT DEL REGLAMENT DE NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA
Demanàvem que el Govern Municipal complisca el Reglament de Normalització Lingüística i vetlle per la igualtat de totes i tots els ciutadans, protegint l’ús del valencià amb mecanismes i polítiques transversals de promoció lingüística concretes.
Document complet del prec.
Acceptat pel Govern.
– ALTRES PROPOSTES:
Guanyar Alcoi reclama parades a demanda dels autobusos que circulen en horaris nocturns com a prevenció contra assetjament sexual

Ús de cookies. Aquest lloc web utilitza cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies