Ahir es va convocar una xerrada amb nombrosos assistents per presentar el model de la mà d’una cooperativa energètica que treballa a les nostres comarques
Els municipis han de ser la punta de llança per lluitar contra el canvi climàtic i per afavorir utilització d’energies renovables, per fomentar el cooperativisme i la proximitat dels productes. En aquest marc, un dels objectius programàtics de Guanyar Alcoi ha sigut i és que Alcoi, a curt i mitjà termini, realitze una transició cap al consum d’energies renovables mitjançant cooperatives de comercialització d’energies verdes per a què, en un futur pròxim i com està passant a molts municipis d’Alemanya, es realitze una transició no sols en el consum d’energies verdes sinó també en la producció, per tractar de què els veïns i veïnes d’Alcoi s’abastisquen d’energies sostenibles, i que l’Ajuntament siga capdavanter i el principal valedor d’aquest tipus de polítiques. Amb aquest pensament, Guanyar Alcoi té entre els seus objectius optimitzar la factura elèctrica de l’Ajuntament, primar el consum d’energies renovables, fomentar el cooperativisme i l’economia social, i alhora estimular el consum de proximitat; i amb aquesta proposta vinculada a les cooperatives d’energies renovables fomentar un model de ciutat més participatiu que involucra a la societat i fomenta l’economia productiva.
En aquest sentit, des de Guanyar Alcoi ja s’ha encetat una línia de treball vinculada a la promoció econòmica de les nostres comarques, al servei de les persones i el medi ambient. Ahir dijous el Casal Ovidi Montllor va acollir una xarrada organitzada en col·laboració de SENEO, una cooperativa de comercialització elèctrica d’Ontinyent. Tal i com expressa el regidor de Guanyar Alcoi Cristian Santiago, “vam voler organitzar aquesta jornada per ser altaveu i testimoni de que un altre model de gestió de la ciutat és possible, començant per què l’ús i el foment del cooperativisme d’energies renovables és ja una alternativa d’estalvi energètic amable i respectuosa amb el medi ambient. A més, hem treballat amb una moció que presentarem al plenari del pròxim dilluns, iniciant una línia de treball vinculada al medi ambient, el cooperativisme i el foment del consum de proximitat que anirem treballant al llarg de la legislatura per millorar la nostra ciutat. Amb aquesta moció que presentem, proposem que l’Ajuntament fomente la contractació pública, en la mesura del possible, de cooperatives que s’abastisquen d’energies renovables, per tal de què el subministrament elèctric públic siga més ecològic, sostenible i econòmic. És a dir, que es comprometa amb un consum d’energia responsable, de proximitat i sostenible“.
Santiago conclou subratllant que “ha arribat l’hora que l’Ajuntament d’Alcoi siga exemple i s’adherisca a aquest model sostenible, responsable i social que proposem. Com ja estan fent d’altres Ajuntaments com Ontinyent o centres públics com l’IES Cotes Baixes d’Alcoi. Amb aquest model energètic, democràtic, participatiu i sostenible, es genera ocupació, es reparteix equitativament la riquesa i es fomenta un model 100% renovable”.