També estem a les xarxes socials

Les propostes de Guanyar Alcoi als Pressupostos: canvi de model de gestió més democràtic, públic i de major qualitat i d’aplicació de polítiques dirigides a aquelles persones més necessitades
09.01.2017

El vot afirmatiu de Guanyar Alcoi no suposa un xec en blanc i la plataforma adverteix que no suposarà un relaxament en la feina d’oposició i fiscalització de Guanyar Alcoi cap al Govern del PSOE


Aquest dilluns 9 de gener s’ha celebrat el Plenari per a debatre els Pressupostos Municipals de l’any 2017. Tal i com va informar Guanyar Alcoi, les propostes força del Grup Municipal anaven encaminades en fomentar l’ocupació i la promoció econòmica, a través de Plans d’Ocupació.

Amb les propostes de Guanyar Alcoi, en total hi haurien 530.000 € -encara que finalment han sigut acceptats 320.000 €*- destinats a contractar aturats i millorar l’estat de la ciutat, els diferents espais verds, els carrers amb millores a voreres i paviments, i els equipaments necessaris. A més, aquesta proposta no suposaria ninguna despesa no contemplada en els nous pressupostos ja que tractava simplement de revertir les privatitzacions a través de Plans d’ocupació, que aniran dirigides a famílies necessitades donant-los feina, formant-los i augmentant la seua experiència laboral.

Les propostes de Guanyar Alcoi han anat principalment encaminades a aplicar polítiques en matèria de promoció econòmica amb la creació de Plans d’ocupació que generen llocs de feina per a aquelles persones més necessitades, recuperació de serveis i nous models de gestió pública, la creació d’un Consell de Cultura que empodere a col·lectius culturals de la ciutat i dinamització de barris degradats.

  • Recuperació de serveis públics i canvi del model de gestió pública a través de l’empresa pública: El canvi del model de gestió pública és un puntal prioritari per a Guanyar Alcoi. La societat ja comptem amb suficients informes i amb exemples acreditats que demostren que l’administració pública no és més ineficient que la privada i que la gestió pública pot suposar una millora dels serveis públics i bàsics per a la ciutadania i que, a més a més, no sols la millora pot ser qualitativa, sinó que també quantitativa, originant un menor cost del servei i en conseqüència un estalvi per al ciutadà. L’empresa pública pot ser un instrument més que adient perquè aquells serveis públics actualment privatitzats (servei de neteja viària, de recollida de brossa, servei de grua, l’ORA, la gestió de dependències municipals, gestió de les piscines municipals durant els estius…) puguen tornar a ser gestionats directament per l’Ajuntament sense patir reducció de personal o sense veure’s afectat qualitativament el servei. A més de la creació de l’empresa pública, dotada amb un import de 200.000 €, s’han dotat de 30.000 € per realitzar informes sobre la viabilitat de la recuperació de serveis públics.
  • Plans d’ocupació: La proposta de Pressupostos Municipals del Govern del PSOE contemplaven noves privatitzacions de serveis públics com el de millora d’infraestructures públiques, de manteniment de parcs i jardins, de neteja de miccions de gossos o del servei de manteniment de voreres i paviments. La dinamització econòmica ha de ser una aposta forta d’aquest Ajuntament, fomentant que la recuperació econòmica vaja dirigida sobretot a aquelles famílies amb més necessitats econòmiques i més maltractades per la crisi, és per això que Guanyar Alcoi ha proposat revertir les privatitzacions que proposava el Govern del PSOE, de forma que generen un benefici per al ciutadà, sobretot, com hem dit, per a aquells sectors de la societat més afectats per la crisi econòmica i més necessitats. És per això que es va proposar que aquests serveis, valorats en 530.000 €, es gestionen i es realitzen de forma pública a través de Plans d’ocupació, destinats a contractar a persones aturades que vagen dirigides a famílies necessitades donant-los feina, formant-los i augmentant la seua experiència laboral. *Finalment, d’aquests 530.000 euros, el Govern ha acceptat Plans d’ocupació per valor de 320.000 €, ja que el servei de manteniment de parcs i jardins es contractarà a través de reserva de mercat, poden optar solament empreses que contracten a persones en risc d’exclusió social.
  • Consell de Cultura amb dotació econòmica: La Comissió de Cultura de Guanyar Alcoi, durant l’any 2016 va treballar en la redacció d’uns estatuts per a un Consell de Cultura municipal, de caràcter vinculant i que empoderara a les associacions i col·lectius locals culturals, que fora un motor i s’encarregara de guiar l’estratègia cultural de l’Alcoi que volem. Aquesta proposta va ser presentada a col·lectius que treballen en l’àrea cultural d’Alcoi i les impressions van ser bones, per això i tal com Guanyar Alcoi va proposar als anteriors Pressupostos Municipals de 2016, va demanar la creació d’un Consell de Cultura amb dotació econòmica, és a dir, que aquest Consell tinguera autonomia a l’hora de prendre decisions que afecten a polítiques culturals i que aquella dotació, anara augmentant a mesura que aquest Consell vaja assemptant-se i consolidant-se. La proposta de Guanyar Alcoi era dotar al Consell de Cultura amb 60.000 euros. Finalment aquesta partida serà de 40.000 euros i servirà per començar un camí que done la capacitat a col·lectius locals culturals de participar més activament en la vida cultural de la ciutat, en el disseny de les polítiques i estratègies culturals.
  • Mesa de Ciutat: La Mesa de Ciutat és una proposta plenaria de Guanyar Alcoi que va ser acceptada i que va encaminada a ser una Comissió on tots aquells sectors de la societat alcoiana que puguen aportar propostes, idees i treballar per revitzalitzar barris i zones d’Alcoi degradades, participen d’aquesta. Es tracta d’un punt de debat, deliberació i gestió de polítiques públiques encaminades a dinamitzar i recuperar barris degradats com el Centre històric d’Alcoi. Aquesta Comissió o Mesa tindrà una dotació econòmica de 300.000 euros per tal de dissenyar estratègies i aplicar polítiques autònomes encaminades a la recuperació i revitzalització d’aquests barris. És una aposta ferma de Guanyar Alcoi per tractar i emprendre d’una vegada un full de ruta consensuat que s’encarregue de determinar els problemes d’aquestes zones degradades i d’aportar solucions. Aquesta Mesa tindrà com a primer objectiu tractar el barri del Centre i anar fent-ho extensiu a altres zones.

Segons la Portaveu del Grup Municipal Guanyar Alcoi Estefania Blanes, durant el debat dels Pressupostos municipals per al 2017, assenyala que “aquest no és un pressupost que en el seu conjunt ens agrade, pensem que és continuista, amb pocs canvis sobre uns pressupostos que l’any passat votem en contra. És un pressupost poc ambiciós, que no dóna solucions a la profunda crisi en la qual Alcoi està submergida i que no aporta remeis a la decadència d’aquesta ciutat“.

En l’anterior debat dels Pressupostos Guanyar Alcoi va votar en contra perquè, tal com remarca la Portaveu durant el Plenari: “no ens fiàvem del Govern. El Govern del PSOE ens demanava un vot de confiança, que ens tiràrem a la piscina sense saber si hi havia aigua i des de Guanyar Alcoi els vam emplaçar a què, si de deveres volien comptar amb el nostre vot, caldria feina per la seua part, caldria un apropament sincer i honest, i aquest apropament passava per voluntat política de treball, d’aplicar polítiques socials i valentes, transformadores i de tancar d’una vegada el nefast parèntesi que va suposar la gestió de Sedano i Peralta per a Alcoi i pels interessos generals dels seus habitants”, Blanes afegia durant la sessió plenària què “desafortunadament no ha sigut així, ens han buscat quan els ha interessat i, evidentment, des de Guanyar Alcoi no podem deixar de sentir-nos una miqueta utilitzats, no obstant això les nostres propostes impliquen l’inici d’un canvi en el model de gestió que creiem que pot ser fonamental per al futur de la nostra ciutat. Enguany es proposen plans d’ocupació que demostren que és possible gestionar els recursos públics de forma diferent, generant ocupació en la ciutat, al mateix temps donant solució a problemes de neteja i manteniment que els ciutadans pateixen diàriament”.

Estefania Blanes justificava el vot afirmatiu de Guanyar als Pressupostos afirmant que “ara és l’inici d’un procés que és molt més que una simple votació en un ple. Açò és solament una declaració d’intencions, nosaltres votarem sí a unes propostes de canvi que s’hauran de materialitzar en el temps. El nostre vot va dirigit a fer un Pressupost millor, a tractar d’encetar un camí cap a nous models de gestió de caràcter públics, democràtics, i dirigits al benestar de les persones. El PSOE ha de saber que açò no és un xec en blanc, demanem el compromís públic de què van a treballar de cara i honestament, i no d’esquena als grups de l’oposició com han fet fins ara. Demanem la implicació en tots els projectes importants de la ciutat, especialment les nostres propostes. No serem uns simples espectadors”.

A més a més la Portaveu del Grup Municipal aclareix que “votar sí als Pressupostos Municipals no suposarà un relaxament en la feina d’oposició i fiscalització de Guanyar Alcoi cap al Govern del PSOE. El dia a dia continua gestionant-se per part del PSOE de forma més opaca que transparent. Més a trompicons que de forma planificada. Més centrant-se en el que és urgent que en el que és important. Sense cap estratègia de ciutat i visió a llarg termini. Aquest vot va dirigit a millorar uns Pressupostos que, a la vegada, suposaran també una millora per a la vida dels ciutadans, un inici d’un canvi de model de gestió més democràtic, públic i de major qualitat i, sobretot, d’aplicació de polítiques dirigides a aquelles persones més necessitades. Si bé és cert que amb aquest Pressupost ens trobem un Govern del PSOE que es dirigeix amb les propostes de Guanyar Alcoi, cap a una gestió de la ciutat més social, més democràtica i transparent, i centrada en aquelles persones que ho estan passant mal. I aquestes millores han sigut, bàsicament, el que ha fet decantar la balança cap al sí”, conclou Blanes.

És interessant?
Comparteix-ho
 
 

Ús de cookies. Aquest lloc web utilitza cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies