La portaveu d’Esquerra Unida a l’Europarlament Marina Albiol oferirà dijous a Alcoi una xarrada al voltant del tractat comercial de la UE amb el Canadà, conegut com a CETA, i les conseqüències que tindrà sobre el nostre àmbit socioeconòmic. La xarrada està organitzada per la Plataforma No al TTIP de l’Alcoià, el Comtat i la Foia juntament amb Guanyar Alcoi, i s’emmarca dins la campanya d’informació i difusió contra el CETA que s’està portant a terme a tota Europa, i que culminarà amb una manifestació i concentració a Estrasburg el proper 15 de febrer, quan està previst que es vote l’aprovació del tractat al parlament europeu.
Albiol destaca que “és important traslladar la informació al voltant del CETA a la ciutadania, perquè és un tractat que alterarà moltes regles per a les administracions públiques, i pràcticament no es parla d’ell als mitjans de comunicació. A hores d’ara, a només uns dies d’aprovar-se, hi ha encara un gran desconeixement al voltant del tractat, que a més a més entrarà en vigor de forma provisional sense ser aprovat pels parlaments dels diferents estats europeus. És a dir: s’aplicarà sense ser aprovat per les institucions on radica la sobirania dels ciutadans i ciutadanes d’Europa”.
En la xarrada, que serà presentada pel membre de la Plataforma No al TTIP i de Podem Alcoi Rodrigo Paños, Albiol tractarà les novetats sobre la possible aprovació del tractat així com les iniciatives que encara es poden portar a terme des de la societat civil per aturar el tractat: “En les darreres setmanes el grup socialdemòcrata del Parlament Europeu, al qual pertany el PSOE, s’està intentant desmarcar de la Gran Coalició que van formar amb Partit Popular i Liberals a l’inici de la legislatura. Si realment volen fer un gir en la defensa dels drets de les persones i allunyar-se de posicionaments neoliberals, és molt important que puguem convèncer els socialdemòcrates de que no voten a favor d’un tractat que atorga tot el poder a les grans corporacions i que enfonsarà els sectors econòmics tradicionals, que atempta contra el medi ambient i la sostenibilitat, i que amenaça els serveis públics fins i tot impedint que els governs locals i autonòmics puguen recuperar serveis privatitzats”.