També estem a les xarxes socials
 
La confluencia, l’únic camí
19.05.2016
És interessant?
Comparteix-ho

Fa un any i mig aproximadament va nàixer Guanyar Alcoi, un col·lectiu sorgit de la unió de persones compromeses amb diferents lluites socials i ciutadanes, en la línia de les distintes opcions de confluència cívica i política a ciutats de l’Estat. Els resultats aconseguits a les eleccions municipals d’Alcoi (segona força política i principal força de l’oposició al Consistori), però sobretot, l’experiència de treballar unint esforços, experiències i lluites, demostra que el camí de la confluència suposa la millor de les opcions per consolidar-se com una força majoritària i incloent.

Ara, quan finalment ha estat possible aquesta confluència a nivell estatal, i també el pacte A La Valenciana entre les tres forces que garanteixen la nova política a l’àmbit autonòmic, des de Guanyar Alcoi no  podem més que felicitar-nos per aquest acord que considera històric i garanteix la representació a les institucions estatals d’una majoria ciutadana que reclama una nova forma de fer política i recuperar les institucions al servei de la ciutadania.

Per al nostre col·lectiu, que des del primer minut hem treballat per confluir, sumar esforços i incorporar a veïns i veïnes de tots els àmbits per treballar en el municipalisme i l’àmbit local, és una fita molt important comprovar com cada vegada aquest model es converteix en majoritari i divers. Per canviar les coses s’ha de governar, i ara aspirem a que aquesta unió d’opcions polítiques cristalitze en un veritable treball unit entre els moviments socials, les entitats que lluiten per aconseguir una societat millor i més justa, i tots aquells veïns i veïnes que ens sentim estafats pels actors polítics tradicionals i reclamem que el centre de les polítiques siguem la ciutadania. Tenim encara un immens treball a fer, tant a nivell d’Alcoi, com a nivell autonòmic, com també estatal, però estem convençuts que aquest treball evoluciona en una bona direcció, i tard o d’hora començarem a tindre fruits.

Des de Guanyar Alcoi animem als partits que formen part d’aquesta confluència A La Valenciana per treballar també de forma conjunta a la ciutat, i continuar avançant en aquesta nova etapa ciutadana que ara encetem amb total il·lusió i esperança. El canvi ha de produir-se a tots els nivells, i a Alcoi tenim una oportunitat històrica.

 

Vicky Llácer
Portaveu de la Coordinadora de Guanyar Alcoi

 

 

 
 
ESTEM EN CONTACTE